Saruhanlı Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleşen Mezuniyet Törenine Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, akademik ve idari personel, öğrenci velileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda okul birincisi Gülçin Pınar mezunlar adına bir konuşma yaptı.

MASKİ Soma'nın su sorununu çözdü MASKİ Soma'nın su sorununu çözdü

Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Dinçer, törende yaptığı konuşmada, 

“Nitelikli öğretim elemanı kadromuz sayesinde öğrencilerimizi donanımlı birer birey olarak hayata hazırlıyoruz.

Bununla beraber idari personelimiz öğrencilerimizin sıkıntısız eğitim görmeleri için çalışıyor. Buradan tüm hocalarımıza, idari personelimize gösterdikleri çaba ve emek için teşekkür ediyorum.

Okulumuzda gerek derslerimizin sağlıklı bir ortamda yapılması gerekse akademik ve idari personelimizin sorunların giderilmesi noktasında rektörümüzün her zaman bizlerin yanında olduğunu bilmek bizlere güç vermektedir. Kendisi de bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Öğrencilerin eğitimlerine destek verdikleri için Saruhanlı halk eğitim merkezine teşekkür ediyorum. Yeni okul binamızın yapımı Saruhanlı belediyesi tarafından üstlenilmiştir. Saruhanlı belediyesine bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.

Sevgili öğrencilerimiz mezuniyet başarılarınızın taçlandığı bir an, ancak aynı zamanda yeni bir başlangıcın da işaretidir. Bu başlangıçta bilim ve eğitim sizler için önemli bir başlangıç olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak ‘Bütün ümidim gençlikte’ diyerek gençlerin önemini vurgulamıştır. Sizler aldığınız eğitim ile bilimin ışığında ilerleyecek, topluma katkı sağlayacaksınız.  Ancak unutmayın ki eğitim yaşam boyu süren bir yolculuktur. Öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye devam ettiğiniz sürece sizinle olacaktır.

Ülkemizin kalkınmasına bilim ve eğitime katkı sağlamak sizin elinizdedir. Bu bilinçle hareket ederek Atatürk’ün bize verdiği değerleri yaşatmalı ve geliştirmelisiniz. Bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda Saruhanlı Meslek Yüksekokulu kimliğinizi yaşamanız dileğiyle hepinize geleceğe umutla bakan bir yaşam diliyorum” dedi.

Saruhanlı Belediye başkanı Ekrem Cıllı, programda yaptığı konuşmada,

“Gençler hiçbir zaman azminizi, kararlığınızı kaybetmeyin. Ana ve babalarınız sizi bu akşam burada görebilmek için nelerden vazgeçtiler, nelere fedakârlık ettiler onların emeklerini hiçbir zaman unutmayın.

Geçlerimiz okusun, milletimize faydalı olsun diye biz elimizden geleni yapacağız. Üniversite binamızı gelecek yıl tamamlayarak Saruhanlımıza kazandıracağız. Değerli öğrenciler öncelikle sizi bu duruma getiren hocalarımıza ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Sizlere de hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar da mezuniyet töreninde anlamlı bir konuşma yaptı. Rektör Kibar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler üniversitemizin güçlü akademik kadrosuyla onları en iyi donanıma sahip olacak şekilde sadece teknik ve teorik bilgilerle değil aynı zamanda hayatta karşılaşacakları her türlü zorlukla mücadele edebilecek bir donanıma sahip olarak mezunlarımız olarak sizlere veriyoruz. Onların bu yaşamına sağladığınız katkılardan dolayı her birinize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin akademik yaşamlarında bugün bu anı yaşamalarına vesile olan, onların mesleklerinde her türlü deneyime sahip olmasını sağlayan onları iyi bir şekilde yetiştiren sevgili öğretim üyesi arkadaşlarıma ve her zaman işin mutfağında olan, perdenin arka tarafında bizlere ve öğrencilerimize destek veren idari personelimize ayrıca teşekkür ediyorum.” İfadelerini kaydederek “Biz sizlere çok güveniyoruz. Güçlü akademik kadromuzla burada aldığınız eğitim ile meslek yaşamınızda çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler de kendinize inanın."

Muhabir: ÖZGE AY