Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi

Her yıl 2 Nisan’da Manisa Otizm Derneği tarafından farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikler farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor.  

Manisa’da Otizm Farkındalığı (1)

Bu yıl Tarzan Meydanı’nda yapılan etkinlikte, dernek üyeleri ve otizmli çocukların çocukların eserleri görücüye çıkarken, vatandaşlar el emeği ürünlere destek verdi.  

Manisa’da Otizm Farkındalığı (6)

Konu kapsamında açıklama yapan Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör,

“Otizmin nedeni tam olarak tespit edilememiştir. Otizmin tek bir nedeni yoktur. Otizmli bireylerde beyin farklı çalışmaktadır. Bazı genetik hastalıklar otizme yol açabiliyor. Genetiğin otizmin nedenleri arasında önemli yeri vardır. Fakat tek başına bir neden değildir. Yapılan araştırmalarda bir tek gen değil birçok genin otizme neden olduğu kanıtlanmıştır. Dünyada birçok hastalıktan fazla otizm teşhisi konulmaktadır. Otizmlilerin en önemli gereksinimleri erken tanı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış bireysel özel eğitim ve sosyal hayata yönelik yapılan eğitim şeklidir. Otizm hızla artmakta ve dünyada doğan her 54 çocuktan birisi otizm tanısı alıyor. Bu da hiç istemesek de şu ihtimali doğuruyor, yarın küçücük çocuğunuz, onun en çok sevdiği sıra arkadaşının kardeşi, kapı komşunuzun çocuğu belki de torununuz olabilir. Farklı gelişen çocuklara saygı duymayı öğrenemezsek yarın başımıza geldiğinde çok büyük üzüntü ve şok yaşarız” ifadelerine yer verdi.

Manisa’da Otizm Farkındalığı (5)Manisa’da Otizm Farkındalığı (2)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK