Tanışma toplantısı, tarihi Bedesten Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Manisa’dan 1281 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini duyurdu.
 

Manisa’dan 1281 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gidecek (2)

"Hac, kişinin kendisini affettirme mekanıdır"

Müftü Kabukçu yaptığı konuşmasında,

“Yıllarca süren heyecanlı bekleyişin ardından hac ibadetlerinizi yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru yola çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Her yıl büyük bir umutla beklediğiniz kutlu davete bu sene erişmiş olmanın mutluluğunu bizler de sizlerle birlikte yaşıyoruz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, dilleri ve ırkları farklı olan Müslümanlarla aynı amaç doğrultusunda bir araya geleceksiniz. Hac insanın kendi dünyasına, mahşere ebedi aleme, tarihe, kardeşlerine ve rabbine yolculuktur. Takva dışında kimsenin kimseye bir üstünlüğü olmadığı şuuruna varacak, Allah’ın huzurunda mal, mülk, makam, mevki gibi farklılıkların önemsiz olduğunu ve bütün Müslümanların eşit olduğunu hissedeceksiniz. Giyeceğiniz beyaz ihramlarla ölümü hatırlayacak, ölmeden önce tövbe etme fırsatını yakalayacaksınız. Arafat sonrası müzdelife ve devamında mahşerin provasını yaşayacaksızınız. Hac, kişinin kendisini affettirme mekanıdır. Kendimizi orada affettirelim. Kabe-i Muazzama’da bütün insanlık için dua edelim. Rabbim sizi ve bütün hacılarımızı huzur ve afiyetle gidip gelmeyi ve mebrur olan bir hac görevi yapmayı nasip eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Manisa’dan 1281 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gidecek (3)


Toplantı sonrasında hacı adaylarına, Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gönüllü gençleri tarafından Saudi Visa Bio uygulaması kullanılarak el ve yüz tarama işlemleri yapıldı.

Manisa’dan 1281 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gidecek (4)

Eğitim seminerleri ne zaman?

Manisa il merkezinde İl ve ilçe müftülüklerince 2024 yılı hacı adaylarına yönelik düzenlenecek eğitim seminerleri 24-25 Nisan tarihlerinde 2 günde gerçekleştirilecek.

Okçuluk’ta Manisa Türkiye Şampiyonu oldu Okçuluk’ta Manisa Türkiye Şampiyonu oldu

Hacca ne zaman gidilecek?

Hacca gidişler, 9 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında olurken dönüşler, 22 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihlerinde olacak.

Muhabir: RESULENUR KANTAR