Manisalı dövme sanatçısı Berhan Tabih, Amerika’da katıldığı dövme organizasyonlarında ulaşılması güç bir rekora imza atarak, yaptığı birbirinden farklı dövme eserleriyle toplamda 12 ödülün sahibi oldu. Eylül ayı içerisinde Columbus, Georgia’da düzenlenen ve yaklaşık 300’e yakın sanatçının katıldığı yarışmada kendi alanında en iyi dövmeyi yapan Tabih, burada üç ödül alırken, Ekim ayında Birmingham Alabama’da 250 dövme sanatçısının katıldığı fuarda ise rekor kırdı. Burada üç gün boyunca toplamda 35 saat dövme yapan Tabih, fuarın en iyi dövmesi ödülüyle birlikte 5 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülüködülününsahibi oldu. Manisalı sanatçı bu fuarı toplamda 9 ödülle kapatıp adından bir kez daha söz ettirmeyi başardı. 

Turgutlu’da 19 Mayıs Coşkusu tavan yaptı Turgutlu’da 19 Mayıs Coşkusu tavan yaptı


“Hedefim önce ABD’de sonra Dünya genelinde üne kavuşmak”
Kısa süre önce yerleştiği ABD’de yaptığı dövmelerle farklı hikâyeler anlatan ve önemli başarılar elde eden BerhanTabih, şimdiden ABD’nin farklı eyaletlerinden dövme severler tarafından ilgi görmeye başladı. Sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Tabih, Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde futbolcular ve ünlü isimlere yaptığı dövmelerle adını duyurmuştu.

ABD’de kısa süre içinde başarılar elde ettiği için gururlu olduğunu ifade eden Tabih, “Hedefim önce ABD’de sonra Dünya genelinde üne kavuşup ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Amerika’da dövme sanatı oldukça yaygın. Bir Türk olarak burada yaptığım eserlere saygı duyulması ve büyük beğeni alması beni çok mutlu etti. Önümüzdeki ay yine bir fuara davet edildim. Burada da alacağım ödüllerle ülkemin adını daha geniş kitlelere duyurmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.