Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı olan Muradiye mahallesinde yaşayan 57 yaşındaki Kemal Pişkin, tek başına yaşadığı anne ve babasından kalma eski evde zorlu bir hayat mücadelesi veriyor.

Manisalı Kemal Amca Hayat Mücadelesi Veriyor (5)

CHP Genel Başkanı Özel: Manisa'da peşkeş dönemi bitti CHP Genel Başkanı Özel: Manisa'da peşkeş dönemi bitti

800 lira ile geçinmeye çalışıyor

Şeker hastası olan Kemal Amca devletten aldığı 800 lira destek ile hayatta kalmaya çalışıyor. Ancak evinin çatısının eski olması nedeniyle yağmurlu havalarda tavanın çökmesiyle karşı karşıya kalması Kemal Amca'nın yaşamını daha da zorlaştırıyor. 

Manisalı Kemal Amca Hayat Mücadelesi Veriyor (4)

En büyük korkusu taban altında kalmak

Yağhane Sokak'ta bulunan eski derme çatma evinde sürekli endişe yaşayan Kemal Amcanın, bir diğer korkusu ise evin altında kalmak. Devletten aldığı 800 lira harici herhangi bir geliri olmayan Kemal Amcanın evinin çatısını tamir ettirebilmesi imkansız. Komşuları ve hayırseverlerin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan Kemal Amca evi için devlet büyüklerinden yardım bekliyor. 

Manisalı Kemal Amca Hayat Mücadelesi Veriyor (3)

Kemal Amca," Evin çatısını tamir etsinler yeter. Bu konuda yardımcı olsunlar. Aynı zamanda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” diyerek sesini duyurmaya çalışıyor. 

Manisalı Kemal Amca Hayat Mücadelesi Veriyor (2)

"Taban sürekli çöküyor, altında kalmaktan korkuyorum"


Çok zor durumda olduğunu ve hayırseverlerindetek verdiğini söyleyen Kemal Pişkin;

 “1967 doğumluyum. Doğduğumdan beri burada yaşıyorum. Annem ve babamla burada yaşıyordum, onlar ölünce burada yalnız kaldım. Eski bir ev olduğu için özellikle yağmur falan yağdığında büyük sıkıntı yaşıyorum. Taban sürekli çöküyor. Altında kalmaktan korkuyorum. Nereye gideceğim bilmiyorum. Sosyalden sadece bir destek alıyorum. Bir gelirim yok. Eşler, dostlar yardımcı oluyorlar. Hayırseverler destek oluyorlar. Bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Hayırseverlerden destek bekliyorum. Ben evin çatısının tamir edilmesini istiyorum. Evin çatısını tamir etsinler yeter. Bu konuda yardımcı olsunlar. Aynı zamanda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” dedi.

Manisalı Kemal Amca Hayat Mücadelesi Veriyor (1)

Muhabir: ÖZGE AY