Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül'den ramazanın 12. gününe özel iftar menüsü geldi.

Aşçı Mehmet Akgül, bugünkü menüsünde iftar menüsü olarak Kremalı Mantar Çorbası, Fırında Patatesli Kaşarlı Köfte ve tatlı olarakta Magnolya'yı sizler için paylaştı.

Manisalılar Için Aşçı Akgül'den Iftar Menüsü

Aşçı Mehmet Akgül'ün bugünkü çorba tarifinde tatdı damağımızda kalacak kremalı mantar çorbası var.

Aşçı Mehmet'in Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri

  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 3,5 su bardağı oda sıcaklığında su

Aşçı Mehmet, Kremalı Mantar Çorbasının yapımını şu şekilde anlattı:

“Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.  Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ardından unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, kremayı ekleyelim. Suyunu da ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştıralım. Pişince altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.”

Manisalılar Için Aşçı Akgül'den Iftar Menüsü (4)

Tırnaktan bile küçük İncil, görenleri hayrete düşürüyor Tırnaktan bile küçük İncil, görenleri hayrete düşürüyor

Çorbadan sonra ana yemeğin tarifini veren Aşçı Mehmet, Fırında Patatesli Kaşarlı Köftenin malzemelerini ve yapılışını paylaştı.

Fırında Patatesli Kaşarlı Köfte Malzemeler

Köftesi için

  • 400 gr kıym
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 adet patates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 2 su bardağı şu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kasar peyniri

Aşçı Mehmet, Fırında Patatesli Kaşarlı Köfte yapımı şu şekilde anlattı:

“Bir kaba köfte malzemelerin hepsini alıp yoğuralım. Kıyma harcını iyice yoğurduktan sonra biraz dinlendirin. Ardından Borcama misketten büyük köfteler yapın ve arasına küçük doğranmış patatesleri koyun. Üzerine sosunu da hazırlayıp her yerine gelecek şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 190° fırında köfteler iyice pişene kadar bekleyin. Çok fazla kurutmamasına dikkat edin. Pişen köftelere rendelenmiş kaşar peynirini de eşit şekilde gezdirdikten sonra tekrar fırına verin ve 2-3 dakika eriyene kadar bekletin.”

Manisalılar Için Aşçı Akgül'den Iftar Menüsü (3)

Mehmet Akgül,

“Her menümüzde olduğu gibi bu menümüzde de tatlı tarifi vereceğim. Bu sefer tüketimi gençler arasında fazla olan bir tatlıyla geldim” dedi.

Magnolya Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1. 5 paket bisküvi
  • Muz, kivi, çilek

Mehmet Akgül, Magnolya yapımını da şu sözlerle anlattı:

“Tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını, unu, nişastayı ve vanilyayı koyup (krema hariç) çırpma teli ile karıştıralım. Sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp ılımasını bekleyelim. Bu arada bisküvileri rondada toz haline getirelim. Ilıyan muhallebinin içine kremayı ilave edip mikserle çırpalım kupların dibine bir miktar muhallebiden koyalım. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar bisküviden koyup tekrar üstüne muhallebi koyup, bisküviden koyalım ve dilimlenmiş muz koyarak süsleyelin (istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz). Bütün kupları bu şekilde hazırlayıp buzdolabında 4 -5 saat bekletin.” 

Muhabir: RESULENUR KANTAR