Manisa’nın en önemli spor kulübü olan Manisaspor’da son günlerde hareketli saatler yaşanmaya başladı. Yöneticileri hakkında açılan dava ile uzun süre Manisa kamuoyunda yer alan Manisaspor yeni bir dava ile gündeme geldi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye 1'inci Ligi takımı Manisaspor'un eski yöneticileri Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere'nin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından hakkında dava açılan Kulüp Başkanı Abdullah Mergen, 2014 yılında hakim karşısına çıkmıştı. Başkan Mergen'in ekibinde yer alan ancak daha sonra yönetim içinde yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden istifa eden Hasgönüllü ve Gümüşdere, "Görevi kötüye kullanma, muhasebe kayıtlarında hile yapma, devleti zarara uğratma ve kulüp tüzüğüne aykırı hareket etme" iddialarıyla yaptığı başvuru üzerine savcılık soruşturma başlatmış, üzerine atılı suçları işlediği iddiasıyla Başkan Abdullah Mergen hakkında iddianame hazırlanıp dava açılmıştı.

Manisa futbolunun önemli isimleri Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere’nin dönemin Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yönetim kurulu üyeleri hakkında açtığı dava yaklaşık 6 yıl sürmüştü. 

2018’de yapılan Manisaspor kongresinde ise yönetimi devralan Gökay Budak ve Genel Kurul üyeleri mali ibra yapmaması sonucu Manisaspor yönetimi Cumhuriyet başsavcılığına yaptığı şikâyet ile Abdullah Mergen yönetimine dava açıldı, bilirkişi raporu tamamlanarak yargılama süreci başladı.

Davanın sonuçlanmasının ardından Manisa’nın kanayan yarası haline gelen Manisaspor da şu günlerde hareketli günler yaşanıyor. Manisaspor’un eski kulüp bakanlarından Gökay Budak’ın dava açtığı öğrenildi. 

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

8.01.2023 tarihli bilirkişi raporunda,
“Personele Borçlar Hesabın İncelenmesi başlıklı raporun 3.1.7 bölümünde ayrıntılı bir şekilde izah edildiği şekliyle, kulübün personelden 525.472,00- TL alacağının göründüğü bu ödemeler için Mahkemenize Gider belgeleri sunulmaz ise bu tutar kadar kulübün zarara uğratıldığını kabul etmek gerektiği, Verilen Sipariş Avansı bakiye tutarı 835.139,65-TL olup 2015 yılından devir olarak geldiği ve 2016 yılında da bu harcamaların belgeleri alınmadığı tespit edilmiştir. Bu tutar kadar kulübün zarara uğratıldığı bu tutardan Yönetim Kurulu üyelerinden Abdullah Mergen, Bülent Özövgü, Erdal Dursun, İbrahim Eren, Mustafa Karakaş, Erddem Baltacı, Cüneyt Gönül, Muzaffer Etçil ve Hakkı Övünç 'ün müşterek ve müteselsilen sorumlu tutulması gerektiği, 269. Verilen Diğer Avanslar hesabın bakiye tutarı 136.152,00-TL TL olup 2015 yılından devir olarak geldiği ve kulübün bu kadar alacağı bulunduğu ancak 2015 yılı defterleri tarafımdan incelenmediği için bir kanaat bildiremediğimi, Abdullah Mergen hesabı incelendiğinde, ödemelerin, 213 sayılı V.U.K nu 355.nci maddesi ve dernekler kanunun 11.nc, ve 32/4 maddesine göre, banka ve benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik edici belgelerle ödenmesi gerekirken ödemelerin elden yapıldığı ve 2016 yılı sonu itibariyle Kulüp Başkanı Abdullah Mergen’in uhdesinde 2.643.411,19-TL” göründüğü ifade edildi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ