Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) arasında önemli bir iş  birliği protokolü imzalandı. MCBÜ ve Manisa TSO arasında imzalanan 'Akdeniz Sınır ötesi İş birliği Çağrısı Proje Başvurusu' protokolü kapsamında Üniversite ve iş dünyası iş birliği ile imalat sanayisinde faaliyet gösteren firmaların enerji verimliliğinin arttırılması hedefleniyor. 

Mcbü Ve Manisa Tso Arasında Enerji Verimliliği Projesi Imzalandı (3)

MCBÜ ve Manisa TSO, işdünyasının sürdürülebilirliğe entrgre olmasını sağlayacak

Yeşil dönüşümün önemine vurgu yaparak çevreci bir projeye imza atan MCBÜ ve Manisa TSO, iş dünyasının sürdürülebilir kalkınmaya entegre olmasını sağlayacak.  MCBÜ VE Manisa TSO arasındaki öenmli protokol törenine MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Emre Uygur, Manisa TSO Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar katılım sağladı.

Mcbü Ve Manisa Tso Arasında Enerji Verimliliği Projesi Imzalandı (1)

Bekir Başevirgen'in gündeminde Soma faciası var Bekir Başevirgen'in gündeminde Soma faciası var

 Enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ediyor

İmzalanan protokolün ana hedeflerinden biri Kalıpçılık, plastik, metal işleme, otomotiv yan sanayi ve beyaz eşya yan sanayinde  enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek. Bu proje kapsamında ayrıca Akdeniz ülkelerindeki KOBİ'lerin yeşil uygulamalara geçişini destekleyecek ulusötesi bir girişim oluşturmak hedefleniyor. Bu kapsamda Akdeniz Sınır ötesi İş birliği Projesi ile KOBİ'lerin yeşil uygulamaları benimsemelerine yönelik kaynaklara ve uzmanlığa ulaşılması planlanmaktadır.

Proje aynı zamanda yapılacak  AR-GE çalışmaları ile Manisa iş dünyasının Akdeniz bölgesindeki sinerjilerden yararlanmasını ve yeşil geçiş çabalarını artırmayı hedefliyor.


 

Muhabir: ÖZGE AY