31 Mart yerel seçimlerinde Şehzadeler ve Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Uğur Doğan, kendisine verilen yetkinin ne kadar kıymetli olduğunun altını çizerek sosyal belediyecilik hizmetlerini belediyenin bütçe imkanları dahilinde sunucaklarının vurgusunu yaptı.

Doğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Uzun yorucu bir seçim kampanya çalışması sonucu 31 Martta yapılan seçimlerde halkımız Manisa'da 14 ilçe belediyesi ve Büyükşehir belediyesi yönetimi CHP'ye verme teveccühünü gösterdi. Halkın bu yetkisi çok kıymetlidir. Bu yetkiyle beş yıllık görev süremizde halkımıza en iyi sosyal halkçı belediyecilik hizmetlerini belediyelerimizin bütçe imkanları dahilinde sunacağımızdan emin olmanızı isterim"

"Bütün meclis toplantıları yasa gereği halka açıktır"

Duyarlı olan bütün yurttaşlarımız kendileri ve yaşadıkları kentle ilgili alınan kararları nasıl alındığını izlemek, gözlemlemek için bütün meclis toplantılarını izleyebilirler. İzlemelidirler de diyen Doğan:

"Seçim sonucu Şehzadeler halkı şahsımı da Şehzadeler Belediyesi Meclis üyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda MASKİ Genel Kurul Üyesi olarak beş yıllığına görev yapma yetkisi vermiş oldu.
Yasa gereği görev dağılımlarının belirleneceği Şehzadeler Belediye Meclisinin ilk toplantısı 8 Nisan Pazartesi günü saat 15:00 de Kültür sitesi zemin kat meclis salonunda yapılacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı da bayramın 1. günü 10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 18:00 de Kültür sitesi lale salonunda yapılacaktır.
Bütün meclis toplantıları yasa gereği halka açıktır. Duyarlı olan bütün yurttaşlarımız kendileri ve yaşadıkları kentle ilgili alınan kararları nasıl alındığını izlemek, gözlemlemek için bütün meclis toplantılarını izleyebilirler. İZLEMELİDİRLER(!) Halkın sivil denetimi Meclis çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi, doğru ve demokratik kararlar alınması yönünden çok önemlidir. Lütfen halk olarak bu sivil denetiminizi yapınız. Yaşadığınız kentin yönetimine sivil yurttaş denetim vazifesini yaparak ortak olmaya çalışınız siyasete ortak olunuz. Yönetilen değil yöneten olunuz..!" dedi.

MASKİ’den 1 milyon 100 bin TL’lik yatırım MASKİ’den 1 milyon 100 bin TL’lik yatırım

"Temel ilkem öncelikle halka hizmet etmek"

Beş yıllık görev süresi boyunca en büyük temel ilkesinin öncelikle halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Doğan, hiçbir işlemin mecliste karara bağlanmasına ve hukuka aykırı işlemlerin hayata geçirilmesine göz yummayacağının altını çizdi.

Doğan:

"Ben sade bir yurttaş iken nasıl halka hizmet etmekle yükümlü olan bu kurumların çalışmalarını ve yaptıkları idari işlemleri Manisa halkının çıkarları doğrultusunda yapılıp yapılmadığını yönünde meclis çalışmalarını ve alınan kararları yakından takip edip hukuka aykırı olan idari işlemlerin birçoğunu yargıya taşıyıp iptal ettirmişsem bugün halkımı temsilen karar alma mekanizmasının içinde bulunan bir meclis üyesi olarak sizleri temsilen en iyi denetim vazifemi yapacağımdan hiç kuşkunuz olmasın.
Beş yıllık görev süremde en büyük temel ilkem öncelikle halka hizmet etmek için seçildiğimiz bu makamlar da evrensel hukuk kurallarına dayalı eşit, hakkaniyetli, ranta değil halka yönelik kararlar alınmasını sağlamak olacaktır. En yetkili karar alma organı olan belediye meclislerinde çoğunluğun bizde olmasının avantajını kullanırken bile demokrasi anlayışım gereği muhalefetinde bu kararlara  demokratik katılımını sağlamak en temel ilkem olacaktır.
Meclise getirilen kararların meclis öncesi veya komisyonlar aşamasında öncelikle hukuki denetiminin kurum içinde yapılmasına hukuka ve mevzuata aykırı olan hiçbir işlemin mecliste karara bağlanmasına ve hukuka aykırı işlemlerin hayata geçirilmesine göz yummayacağımın bilinmesini isterim." ifadelerini kullandı.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK