Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Şehzadeler İlçesine bağlı Yeşilköy Mahallesinde yer alan Şehidimiz Gürkan Gökçek’in adını taşıyan İlkokula çevre haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından fidanlar dikildi, Aydınlar Madencilik şirketinin katkılarıyla çevre düzenlemesi yapıldı.

Öğrenciler, Okul Bahçesine Ağaç Fidanı Dikti (8)

Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Hülya Öncü, Şehzadeler Merkez Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Enes Can Uyğun, Saruhanlı Gençlik Merkezi Müdürü Hatice Tokmakçı, Okul müdürü Hatice Aslı Çelebioğlu ile Aydınlar Madencilik Genel Müdürü İsmail Tazegül ile Yeşilköy Mahalle sakinleri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Öğrenciler, Okul Bahçesine Ağaç Fidanı Dikti (9)

“Her yıl bir okulu güzelleştiriyoruz”

Törende konuşan Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, çevre haftası etkinliklerinin ülkemizde özellikle son 3 yılda daha geniş katılımlı bir organizasyona geçtiğini kaydetti.Gürocak,

“Hafta etkinlikleri kapsamında her yıl artık bu şekilde ihtiyacı olan bir okulumuzu köy halkıyla muhtarımızın başını çektiği bir organizasyonla ihya etmeye güzelleştirmeye çabalıyoruz. Bu yıl da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydınlar Madencilik şirketi işbirliği ile beraber şehidimizin adını taşıyan Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlkokulu’nu güzelleştiriyoruz. Öğrencilerimizin çevreye olan bilincini artırabilmek adına güzelleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öğrenciler, Okul Bahçesine Ağaç Fidanı Dikti (7)

“Artık bilgiye ulaşmak kolaylaştı”

“Gidemediğin ulaşamadığın dokunamadığın varlığını hissettiremediğin yer senin değildir” diyerek söz başlayan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ise,

“Sizleri ziyarete geldik ama çok güzel bir temamız var, çok güzel bir hazırlığımız var. Gelecekten kaygımız yok, çünkü biz kaygılarımızı giderecek işler yapıyoruz. Günümüzde bazı şeyler çok değişti, eskiden okullar bilginin ana kaynağıydı, ana unsuruydu. Fakat geldiğimiz çağ itibariyle bilgi artık edinilebilecek bir şey değil çünkü edinilebilecek şeyler sınırlıdır günümüzde yüzyılımızda böyle bir gelecek vizyonumuza artık bilginin ne kadar sınırsız olduğunun farkındayız. Artık günümüzde hiçbir sorunun evet ya da hayır diye bir cevabı yok. Sanıyorum ki Google yeterince işlerine yarayacak artık öğrenmenin şekli analiz etmeye dayalı evet ya da hayırdan öte bir yerde olmamız lazım biz var olan bilgiyi işlemiş ve kendi analizimizi kendi düşüncelerimizde yapmamız gerekiyor.” dedi.

Öğrenciler, Okul Bahçesine Ağaç Fidanı Dikti (5)

Soma Belediye Başkan vekili Erdoğan Özcan oldu Soma Belediye Başkan vekili Erdoğan Özcan oldu

Çevre düzenlemesine katkı sağlayan Aydınlar Madencilik şirketinin Genel Müdürü İsmail Tazegül ise konuşmasında

“Kıymetli muhtarım çok değerli okul müdürlerim öğretmenlerimiz köyümüzün değerli sakinleri ve geleceğimizin teminatı olan kıymetli çocuklar bugün buraya iştirak ettiğiniz için bugün bizimle paylaştığınız için ve bugün burada bize böyle bir fırsat verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz Aydınlar madencilik olarak ismimiz madencilik firması aynı zamanda bir atık yönetim firmasıyız. Doğaya çöp olmaktan kül olmaktan kurtarıyoruz ve tekrar kullanılabilir bir malzeme olarak katma değerli bir ürün olarak piyasaya sunuyoruz. Dolayısıyla biz yıllardır çevre gününü kutlama hassasiyeti gösteriyoruz.” dedi.


Yapılan konuşmalarına ardından törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler okul bahçesinde ayrılmış ve hazırlanmış olan alana birlikte ağaç fidanı dikimi gerçekleştirdiler. 

Öğrenciler, Okul Bahçesine Ağaç Fidanı Dikti (4)

Muhabir: TURGAY DUYAR