TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıda gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yüklendi. 

9D145B5B 8Ad9 4F1D 92Bb C9Ae95F5F5Fa

“MANİSA İYİ YÖNETİLMİYOR”

Özdağ, yaptığı açıklamada, Manisa’nın iyi yönetilemediğini ve Manisa’nın bunu hak etmediğini söyledi. Özdağ, 

“Eğer halinizden memnunsanız,  eğer suyu ucuz içiyorsanız eğer altyapınız yapıldıysa aşırı yağmurlar yağdığında  burada sel felaketleri olmuyorsa  ve  aynı zamanda esnafar burada hayatlarından memnunsa,  öğrenciler İzmir’e gitmiyorsa, askerker Manisa’da çok rahat dolaşabiliyorlarsa , otopark sorunu yoksa arıtma tesisleri varsa, Gediz artılmışsa,  sosyal donatılar varsa bir şey demem sizlere” dedi.

Da670074 E5Fe 4A0D Ad68 626Cea3A5619

“Büyükşehir belediye başkanlığında neler olup bitiyor”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda doğru bir belediyecilik yapacağının sözünü veren Özdağ, 
“Manisa Belediyesinde ne olup bittiğini herkes  görecek. Siz biliyor musunuz ki Büyükşehir belediye başkanlığında neler olup bitiyor.   Eğer iktidara  yakınsanız  sizi burada müfettişler denetlemez. İktidarın dışındaysanız  müfettişler her gün denetler. Teftişe gelir İçişleri bakanlığının müfettişleri.  Çıkmazlar burdan.  Ve açık  söylüyorum. Burada bu  belediyenin imkanları  3-5 mütehhite  peşkeş çekilmeyecek.  Veya spor külüpleri adıyla  birileri bu  paraları hiç etmeyecek. Biz size söz veriyoruz.  Milletvekilliği dönemimde nasıl dürüstçe çalıştıysam sizin ve devletin bir kuruşuna  tenezzül etmeyeceğim. O belediyeyi şeffaf yöneteceğiz.  Belediye 24 saat açık olacak.Tüm Manisalılra sesleniyorum. Ben Manisa’nın adayıyım. Ve diyorum ki size bu şehri artık parti genel başkanları yönetmetecek. Belediye başkanı yönetecek” diye konuştu.

0C512F09 B302 48F9 8Aab 266E1E258B5C

“Buraya 10 bin kişi de gelirdi ama  korkutmuşlar insanları”

Adaylık açıklamasına gelecek olan vatandaşların katılmamaları yönünde baskıya maruz bırakıldıklarını iddia eden Ödağ, konuşmasına şöyle devam etti:
“Buraya 10 bin kişi de gelirdi ama  korkutmuşlar insanları.  Ya belediyelerle korkutmuşlar  çocuklarınızı işe aldık  çıartırız.  İhale alıyoruz çıkartırız diyorlar. Ya da hükümet bir yerlerde olduğu için de birileri de diyor ki oraya gidemezsiniz.  Size gidince iyi de başka yere gidince kötü mü?  İsteyen istediği yere gitsin. Benim dönemimde  hiçbir mitinge hiçbir  toplantıya işçiler zorla çağrılmayacak.  Benim resmimi hiçbir yerde görmeyeceksiniz. Ve asla reklam adına sizin paralarınız  bu Manisa’nın sokaklarında reklam panolarında olmayacak. Bizim resmimiz mi olacak icraatımız mı olacak. Biz icraatlarımızla konuşalım. Buranın altyapı, sorunu var. Buranın deprem  problemi var. Belediyeler bunları halldebilir.  Biz niye halledemedik. Bu siyasetçiler bu belediye başkanları milletvekilleri bakanlar, rektörler, bunlar mal varlıklarını bir açıklasalar hiçbiri hesabını veremez.  Ve ben buradan Hazine ve Maliye Bakanlığına sesleniyorum. Şu  vergilerimizi bir açıkla bakalım. Milletvekillerinin, bakanların, başbakanların, cumhurbaşkanlarının, 30 senelik 40 senelik  olmak üzere belediye başkanlarının açıklayın vergilerini. Vergiler açıklanırrsa kimin ne mal  varlığı olduğu ortaya çıkar. 100 bin lira maaşla 4,5 milyon dolarlık yat alınır mı? Alan belediye başkanları var.  Alan rektörler var ve utanmadan da bu memlekette  çok rahat bir şekilde geziyorlar.  Danimarka’da 5 eoro’luk çikolatayı yanlışlıkla devletin kartıyla alan bakan istifa ediyor, biz de deveyi hamduyla yutuyorlar  utanmadan da geziyorlar. Sonra da  o paralarla seçim çalışması yapıyorlar. Sonra da gelip diyorlar ki  otobüsleri var,  miting meydanına gelmişler, zorla tutuyorlar belediyede çalışanları böyle getiriyorlar. Benim bütün programlarıma gönüllü olarak gelin isyerek gelin. Ben size hizmet etmek için yola çıktım. Ben zengin olamak için yola çıkmıyorum.”

Whatsapp Image 2024 02 11 At 16.10.54

Manisa’da kontrolden çıkan motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti Manisa’da kontrolden çıkan motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti

“Hanginizde Cengiz Ergün’ün telefonu var”

Alnınının açık, ellerinin temiz olduğunu vurgulayan Özdağ, “Hanginizde Cengiz Ergün’ün telefonu var, hanginiz ulaşabiliyorsunuz.Bu şehrin yönetimine talip olan her daim ulaşılır olmalı olmak zorundadır.Ben büyükşehir belediye başkanı olduğumda 24 saat ulaşılır ve cep telefonum günün her anı açık ve yanıt veriyor olacağım,Başkanlık makamım ve belediye 24 saat hizmete açık olacaktır.Manisa’nın sokaklarını bilen birisiyim.Hangi ilçeye ne yatırım yapıldığını bilen birisi olarak eksiklikleri ve yapılanmayanları ve yapılmak istenmeyenleri de bilen birisi olarak Manisa’daki 1 milyon9 70 bin seçmenin oyuna talibim.Sadece seçimden seçime, bilbordlar da kendi bulan değil  evlerinizdeki sorunları çözüme bağlayan bir başkan olmak için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Gelecek-Sadet ittifakının adayı olarak yolu çıkıyorum.Manisa’da tüm dengeler değişecek çünkü halkın içerisinden, halkı bilen birisi göreve talip.” Sözlerine yer verdi. 

Kaynak: LEYLA DOĞAN