Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ  Selçuk Özdağ seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Cumartesi pazarını ziyarete eden Özdağ, Pazar esnafını taleplerini dinledi. Özdağ seçilmesi halinde hem esnafın hem de müşterilerin modern Pazar yerlerinde alışveriş yapabileceği, Pazar alanları yaptıracağının müjdesini verdi. 

A354Eb7F 2Bb4 47Dc Af77 C3D5E441C456

Selçuk Özdağ, seçim çalışmalarına mahalle ziyaretleriyle devam etti. Muradiye Mahallesi, Güzelbahçe Mahallesi, Üçpınar Mahallesi, Yuntdağı Mahalleleri, Pelitalan Mahallesi, Örencik Mahallesi, Sakallı Mahallesi, Asmacık Mahallesi, Uzunlar Mahallesi, Davutlar Mahallesi ve Bayındırlık Mahallelerini ziyaret eden Özdağ, projeleri hakkında açıklamalara bulunudu.
Mahalle ziyaretlerinde konuşan Özdağ, belediyeciliğin kentsel alan ile özdeşleştiği ve bu sınırlı alanda yoğun bir nüfusa hizmet sunduğu dikkate alındığında, gerek büyükşehir belediyelerinin, gerekse ilçe belediyelerinin kırsal alanlarda da hizmet sunması şart olduğunu vurguladı.

“Kırsal alanlar şehir merkezi kadar önemli

Kırsal alanların, şehir merkezi kadar önemli olduğunun altını çizen Özdağ,

“Kırsal alanların, tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerleşim alanlarının, mahallelerin  gereksinimleri; Manisa Şehir merkezi kadar bizim için önemlidir. Bu alanların taleplerinin karşılanabilmesi doğru ve liyakatlı bir belediye yönetimi il mümkündür. Bu sebeple kırsal alan belediyeciliğinin kentsel alan formatı dışında düşünülmesi ve kırsala yönelik politikaların ön plana çıkarılması gerekir. Aksi takdirde kırsal ve kentsel alan arasında hizmet sunumunda adaletsizliklerin ortaya çıkması olasıdır.” ifadelerinde bulundu.

373Ce861 5B13 4D0E B6Af Ac32D059C5Dc

“Yeniden yapılandıracağız”

Özdağ konuşmasının devamında,

“Biz büyükşehir kanunları ve gereklerini ihlal etmeden, Büyükşehir Belediyesini ‘hizmette vatandaşa yakınlık’ ilkesine uygun olarak yeniden yapılandıracağız. Merkezdeki ilçe belediyelerine göre, kırsal alan belediyelerinin daha da yetkilendirilmesi önemlidir. Böylece kırsal alanda yaşayan vatandaşların gereksinimleri daha kolay saptanabilecektir. Buna bağlı olarak bu gereksinimler kısa sürede en yakın yerel birim tarafından giderilebileceği için vatandaş memnuniyeti de sağlanabilecektir. Biz Büyükşehir belediyesi olarak yatırımlarımızı vatandaşın ihtiyaçlarının giderilmesi odaklı temellendireceğiz. Manisa’da hizmette vatandaşa yakınlık’ ilkesini uygulayacağız” şeklinde konuştu.

“Gizli gizli söyleyende var”

Gittiği her yerde, halkın ağzından hep bilindik ve benzer şikayetleri dinlediklerini ifade eden Özdağ,

“Nereye dokunsak, nereye gitsek, kime sorsak büyükşehir belediyesinin ilgisizliğinden, vurdumduymazlığından dertli. Adaylığımı çok geç açıklamama rağmen, benim Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğumu duyan halk; ‘Sizden çok umudumuz var.  Seçileceksiniz ve Manisa’nın her mahallesini konforlu yaşam alanlarına çevireceksiniz. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz’ diyorlar. Adaylığıma duyan öğrenen herkes, 31 Mart seçimlerinde bize oy vereceğini söylüyor. Buda bize yönelim var olduğunu gösteriyor.  Kendi gözlerimle görüyor ve kendi kulaklarımda duyuyorum. Açıkça yüzüme karşı söyleyen de var. Gizli gizli söyleyende var. Seçmen oyunun rengini, açık açık söylemeye korkuyor. Kenara çekip söylüyorlar.”  İfadelerinde bulundu. ” 

29Ec183B 9F40 4E69 931F 84Beda5C2611

“Aralarında pay etmiş durumdadır”

AK Partili ve MHP’li seçmenin bile, artık mevcut belediye yönetiminden umudu olmadığına dikkat çeken  Selçuk Özdağ şu ifadelerde bulundu:

“Mevcut büyükşehir belediye başkanına  kendi partisi MHP’nin seçmeni de çok kızgın, ittifak ortağı AK Parti seçmeni de. Her gün yüzlerce Ak Partili ve MHP’li seçmen ile sokakta, orda-burada karşılaşıyoruz. ‘Çok pişmanız’ diyorlar. ‘Başta oy verirken amacımız gidenden kurtulmaktı. Çok umutluyduk Manisa’yı kalkındıracak diye. Gelen gideni arattı. Gidenin hiç olmazsa yüzünü görebiliyor, dert anlatabiliyorduk.  Gelenin, yani mevcut büyükşehir belediye başkanının yüzünü gören cennetlik. Tabi hal böyle olunca mevcut belediye başkanına oy veren; AK Partili, MHP’li ve Kararsız seçmen şu an artık  ‘Selçuk Özdağ’a oyumuzu vereceğiz’ diyorlar. Vatandaş bıkmış usanmış durumda. Ülkemizi eş dost ve ahbap çavuş mantığıyla kendi aralarında pay eden bu zihniyet, maalesef Manisa’mızı da aynı anlayışla, aralarında pay etmiş durumdadır. Bu belediye, belediye personeli ve başkanı; halkın, kendi seçmeninin ve hatta kendi partililerinin bile sinirlerini zıplatmış durumda. İttifak ortağı parti mensupları bile ‘bize İllallah dedirtti. Ama gitmiyor, gitmiyor. Kurtar bizi bu koltuk sevdalısı başkandan’ diyorlar.  ‘Çok pişmanız’ diyorlar. Gelen, gideni arattı.” İfadelerini kullandı.

Manisa ilçelerinde 19 Mayıs kutlamaları Manisa ilçelerinde 19 Mayıs kutlamaları


 

Kaynak: Derya Öztürk