Yunusemreliler Ata’ya saygı yürüyüşünde buluştu Yunusemreliler Ata’ya saygı yürüyüşünde buluştu

Manisa Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldı. Öğretmenevi'nde düzenlenen törene, Manisa Valisi Enver Ünlü, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin İl başkanları ve oda başkanları katıldı.

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında,

"Mübarek Ramazan Bayramı'nızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, olan Ramazan ayıni  geride bırakarak hep birlikte bayrama hasıl olduk. Bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insan barışa, huzura vesile olmasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, açıklama yaptı. Başkan Zeyrek açıklamasında,

"Mübarek Ramazan günlerini bitirip gözümüzü açtığımız ilk günde Ramazan Bayramı'mızın hepimize sağlık, mutluluk getirmesini diliyorum. Sevdiklerimizle birlikte el ele, kol kola, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum. Aynı zamanda bugün Dünya Polis Günü'müz. Vatanımıza, milletimize hizmet eden memurlarınızı başta emniyet müdürümüz olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına polis günlerini kutluyorum. Allah vatanımıza, milletimize her zaman için birlik ve dirlik versin. Göreve gelelei yaklaşık on gün oldu. On günden itibaren ve bundan sonraki beş yıl süreyle artık daha şeffaf adil ve ulaşılan bir belediyeciliği yaşatmak adına yola çıktık. Umarım beş yıl boyunca sizlerle birlikte bu beş yılda hareket edeceğiz" diye konuştu.


Başkan  Zeyrek'in konuşmalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel söz aldı. Genel başkan Özel, açıklamasında,

"Manisa basınımız siyasilerimiz şahittir ki partim bir başka görev vermediyse ben bayramda Manisa'da olurum. Ve bayramlaşmalara katılırız. Gün oldu bu bayramlaşmalara il başkanımla ben iki kişi geldik. Gün oldu iki ilçe başkanımla dört kişi geldik. Gün oldu Aday olduk. On yedi, on sekiz belediyeden büyükşehir dahil hiçbirini kazanamadık. Gün oldu dört belediyemiz oldu. Gün oldu büyükşehirde yedi kişilik bir gruptaydık. Bugün buraya milletimizin teveccühüyle, Manisa'nın teveccühüyle On beş belediye başkanımla altmış üç belediye meclis üyesi arkadaşımla ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle birlikte bu bayramlaşmaya katılmanın heyecanı ve kıvancı içindeyim. Tüm Manisalılara teşekkür ediyorum. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmiş dönemde çok sayıda belediye başkanı belediye meclis üyesi olan teşkilatlarına sesleniyorum. Kendinizi kaybetmiş ve yalnız hissetmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları kamu görevi yapmanın bilincinde hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet vermekle hem kanunen memurdurlar hem de vicdanen onlardan beklentimiz odur ki buna mecburdurlar. Bunlar Bundan sonraki süreçte hangi parti olursa olsun, hangi görüş olursa olsun belediye başkanlarımızın kapısı sonuna kadar açık" dedi.

Son olarak Manisa Valisi Enver Ünlü bir konuşma yaptı. Ünlü yaptığı konuşmada,

"Milletvekillerim, çok kıymetli protokolüm kıymetli şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz, jandarma teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın tugayımızın kahraman mensupları, sivil toplum kuruluşlarımızın, odalarımızın, borsalarımızın çok değerli başkanları, yöneticileri, çok değerli mesai arkadaşlarım hanımefendiler, kıymetli belediye başkanlarım, hanımefendiler, beyefendiler çok kıymetli misafirler. Hepinizi Selamlayarak Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyor Manisa Valiliği bayramlaşma programına teşriflerinizden dolayı ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (13) Kopya Kopya

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (11) Kopya

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (10)

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (9)

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (7) Kopya

Özgür Özel Bayramlaşma Programına Katıldı (4)

Muhabir: LEYLA DOĞAN