Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, CHP Manisa’da Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna duyurdu. Hıncahınç bir kalabalıkla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan CHP Manisa Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Genel Merkez yöneticileri, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, İlçe Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

“KAZANANLARIN NE YAPTIĞI ORTADA”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Özgür Özel, “Kazananların ne yaptığı ortada kendi arsalarına 450 milyon TL’lik rant sağlıyorlar. Geçen seçimlerde Manisa'da ittifak vardı. Hep beraber ittifak adayına oy verdik. Hep beraber bir ilçeyi 7 oyla bir ilçeyi 1.000 küsür oyla kaybettik. O gün o oyları verenler yine burada yine Manisa'da. O gün biz hep beraber kaybettik. Çok yaklaştık, kaybettik ama kazananların ne yaptığı ortada kendi arsalarına 450 milyon TL’lik rant sağlıyorlar. Çocuklarına gidip turizm ruhsatı altında ormanın tepesinde villalar için arsalar açıyorlar" dedi.

“MANİSA’NIN KAYNAKLARI ULUFE GİBİ DAĞITILDI”

Manisa'nın kaynaklarının ulufe gibi dağıtıldığını ifade eden Özel, “Bugün Manisa’yı Cengiz Ergün’ün şımarıklığından savrukluğundan, rantçılığından ve Cumhur İttifakı’nın sömürüsünden kurtaracak ittifakın adı Aslanlar gibi Manisa ittifakıdır! Bu ittifakı çok isterdim ben Ankara'da kurayım, kuramadım, olmadı uğraştık olmadı. Kimseyi suçlamıyorum. Herkese kendi pozisyonu içinde hak veriyorum. Ama; bu ittifakı bir Cumhuriyet Halk Partili kuramadıysa, 1000 Cumhuriyet Halk Partili, 10 bin Cumhuriyet Halk Partili kurabilir bu ittifakı Sarıgöl’de kuracaklar burada! Salihli’de kuracaklar burada!" dedi.

"SÜTTE LEKE VAR FERDİ ZEYREK DE YOK”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrekle ilgili de övgü dolu ifadeler kullanan Özgür Özel, “

Manisa’nın en dış mahallesinden en işlek caddesine kadar Manisa’yı gezin 20 yaşından 70 yaşındaki amcasına ninesine kadar Ferdi Zeyrek’i sorun. Bir alışverişinde hak yediyse, gönlünü kırdığı varsa, yaptığı bir işte kamuya bir zararı varsa, kendine bir faydası varsa Ferdi Zeyrek yarın aday değil. Ama göreceksiniz sütte leke var Ferdi Zeyrek de yok” diye konuştu.

“ÖMRÜ KENT SUÇLARINA DİRENMEKLE GEÇTİ”

Özgür Özel; Ferdi Zeyrek’in ömrünün Cengiz Ergün’ün kente yaptığı haksızlıklara dur demekle geçtiğini vurgulayarak, “Ferdi’nin ömrü Cengiz Ergün’ün imar planlarında yaptığı haksızlıklarla fakirlerden alıp zengine vermesine engel olmak için yoksul ailelerin mücadelesine destek vermekle geçti. Ömrü kent suçlarına direnmekle geçti, ömrü Manisa’nın değerlerini korumakla onları bizim için sahiplenmekle geçti. Bundan sonra ömrü 17 ilçeye hizmet etmekle geçecek” dedi.

MANİSA HAK ETTİĞİNE KAVUŞACAK

Özel'in ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, şunları kaydetti:

Memleketi için kaygı duyan, dertlenen, hemşerilerinin acısını kendi acısı gibi hisseden sizden biri, aslında hepinizin sesiyim. Elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda Manisa’mızın hak ettiği değeri yaşaması için çalışmaktan asla vazgeçmeyecek Cumhuriyet evladıyım.Allah nasip ederse 58 gün sonra Manisa'ya hak ettiği hizmeti verecek olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Manisa’m varlık içinde yokluk çeken bir il. Manisa'da tarım var ama üretime destek yok. Manisa'da iş gücü var ama istihdam üreten yok. Manisa'da tarih var, doğa var, kültür var ama turizm yok. Manisa'da genç var, kadın var, işgücünde erkek var ama bunları yönlendirebilecek yönetim anlayışı yok.”

CHP,  Soma MYK toplantısı yaptı CHP, Soma MYK toplantısı yaptı

"MANİSA'DA TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYU VAR"

Zeyrek, konuşmasının devamında, “Manisa'da Türkiye'nin en pahalı suyu var. Manisa'da Türkiye'nin en sorunlu ulaşımı var. Manisa'da Türkiye'nin en sıkıntılı altyapısı var. Manisa'da Türkiye'nin en kirli havası var. Manisa'da yoksulluk var, yolsuzluk var. Yorgun, yılgın, halkından uzaklaşmış bir belediye ve kendi rantı dışında hiçbir şey düşünmeyen bir belediye başkanı var.Genel Başkanımız sayın Özgür Özel 'değişim' diyerek bir yola çıktı ve partimizde başarılı oldu. Değişim sadece parti içinde bir değişim değil, değişim kentlerimizde olacak. Kentlerimizin yönetim şeklinde ve yaklaşımımızda da yaşanacak. Biz sadece kendini ve çevresine sağladığı rant dışında başka bir şey düşünmeyen bir belediye başkanını değiştirmek için gelmiyoruz. Belediye yönetimindeki anlayışı değiştirmek için de geliyoruz. Halktan kopuk, halkının sorunlarını bilmeyen, kendinden başkasını düşünmeyen başkan yerine halkın parasını halkı için harcamaya, dertlere derman olmaya geliyoruz. Manisa hepimizin, güçlü Manisa'yı hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN UYGULAYACAĞIZ"

Kentiyle uyumu, insanlarıyla barışık yönetim anlayışıyla çalışacaklarının sözünü veren Zeyrek, konuşmasına şöyle devam etti: “Depreme, doğal afetlere dirençli bir Manisa inşa edeceğiz. Altyapıyı sorun olmaktan çıkartacak , projeli bir yenilenme yapacağız. Bir mimar olarak kentsel dönüşümü rant için değil halk için uygulayacağız. Caddeleri geniş, sokakları temiz, aydınlık bir Manisa oluşturacağız. İlçelere, mahallelere verdikleri oyların rengine göre değil, ihtiyacına göre hizmet götüreceğiz."

Kaynak: LEYLA DOĞAN