31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinin sona ermesiyle birlikte bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime katılım oranı açıklandı. 
Manisa’da CHP, 14 ilçeyle birlikte Büyükşehir’i de alarak zaferini taçlandırdı. 
CHP, resmi olmayan sonuçların açıklanmasıyla beraber Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yaptı. 
Cengiz Ergün’e karşı yüzde 57’lik oy oranıyla başkanlığa hak kazanan Ferdi Zeyrek, burada Manisalıları selamlayarak verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerini sundu. 

Seçime katılım oranı yüzde 99

Bugün YSK, tarafından da seçime katılım orayı yüzde 99 olarak ilan edildi. Buna göre, Ferdi Zeyrek’ yüzde 57 oy alırken Cengiz Ergün de yüzde 29’da kaldı. 
Manisa’nın 290 bin nüfuslu en büyük ilçesi olan Yunusemre’de ise büyük bir değişim yaşandı. 
CHP’den Yunusemre Belediye Başkanlığına aday olan Semih Balaban, rakiplerine büyük oranda fark attı. 
AK Parti’nin adayı Mehmet Çerçi ile çekişmeli geçen sonuçların ardından zaferle ayrılan isim Semih Balaban oldu. 
Balaban, yüzde 46 oy alırken Mehmet Çerçi ise yüzde 32’lik oy oranıyla hüsrana uğradı.
Semih Balaban’ın ilçe belediye başkanlığının kesinleşmesinin ardından kendisine tebrik mesajları yağdı ve bu durum ilçede sevinçle karşılandı.
Balaban’ı tebrik eden isimlerden biri de geçtiğimiz haftalarda destek açıklamasında bulunan önceki dönem İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşat Mithat Özkan oldu. 

Özkan, yaptığı açıklamada,

“Açık ara farkla Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek kardeşimi ve Yunusemre Belediyesi Başkanı seçilen Semih Balaban Hocamı gönülden tebrik ediyorum” dedi. 

Özkan’dan Balaban’a Tebrik Mesajı (2)Özkan’dan Balaban’a Tebrik Mesajı (1)2


Eski partisine de gönderme yapan Özkan, sonuçların, düşmana karşı kazanılmış birer zafer değil, rakiplere karşı alınmış birer galibiyet olduğunu dile getirerek,

 “Unutmadan, aldıkları sorumlulukları hakkıyla yerine getireceklerine olan inancımla kendilerine üstün başarılar diliyorum. Kutlu olsun” ifadelerini kullandı.  
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK