Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan işçilere bir an evvel sağ salim ulaşılmasının temenni edildiği belirtilerek, devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğu ifade edildi.

Arama kurtarma çalışmalarının AFAD koordinasyonunda devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve il müdürlüğümüz denetim ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz."

Altın Madenindeki Toprak Kaymasının Ardından Sosyal Medyalardaki Iddialara Bakanlıktan Yanıt Geldi2

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen toprak kayması sebebiyle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına, 3'üncü Ordu Komutanlığının da destek verdiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, olayın yaşandığı ilk andan itibaren Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun talimatıyla Trabzon, Elazığ ve Sivas bölge müdürlüklerinden olay yerine araç ve personel desteği yapıldığı belirtildi.

Ekiplerin, işçilerin kurtarılması için tüm imkanlarıyla sahada çalıştıklarının aktarıldığı paylaşımda,

"Temennimiz, can kaybı yaşanmadan işçilerimizin kurtarılması ve sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturulması. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabb'im her türlü kaza ve afetten milletimizi korusun." ifadelerine yer verildi.

Altın Madenindeki Toprak Kaymasının Ardından Sosyal Medyalardaki Iddialara Bakanlıktan Yanıt Geldi3

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç adli soruşturma başlatıldığını ve 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

"Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber canlı yayınına telefon bağlantısıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

Altın Madenindeki Toprak Kaymasının Ardından Sosyal Medyalardaki Iddialara Bakanlıktan Yanıt Geldi1

Işıkhan, çalışmaların kurtarma ekipleriyle koordineli bir şekilde sürdüğünü ifade ederek,

Manisa'da iki kişi arasındaki tartışmada kan döküldü: 1 ölü Manisa'da iki kişi arasındaki tartışmada kan döküldü: 1 ölü

"Şu anda en önemli hedefimiz inşallah göçük altında kalan işçilerimizi öncelikle sağ salim kurtarmaktır. Olayla ilgili olarak iş müfettişlerimizi ve SGK müfettişlerimizi hızla görevlendirdim. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik ve ilgili bürokratlarımız, Erzincan'a hareket etmiş durumdalar." diye konuştu.

Bakanlık olarak olayla ilgili inceleme ve soruşturmayı başlattıklarını bildiren Işıkhan, şunları söyledi:

"Şu anda bölgede 9 işçinin göçük altında kaldığı yönünde tespitimiz var. Süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki can kaybı yaşanmaksızın tüm işçilerimiz kurtarılır. Rabbim her bir arkadaşımızı ailelerine ve bizlere bağışlasın. Tüm Erzincanlılara, ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle afetleri yaşamayız bir daha."

Kaynak: AA