İnsanların sana haksızlık mı yaptığını düşünüyorsun? Seni aldattılar mı? Yalan mı söylediler? Sana karşı dürüst olmadılar mı? Hakettiğin değeri göstermediler mi sana? O zaman kendine sor bakalım, sen kendine ne konuda haksızlık yaptın? Sen kendine yalan söyledin mi , kendini kandırdın mı hiç?Kendine karşı dürüst müsün? Kendine hak ettiğin değeri veriyor musun? Tüm bu sorulara dürüstçe cevap verdiğinde ve kendine haksızlık yapmayı bırakıp gerçekten dürüst olduğunda hayatın daha güzel bir hal alır.

Sorulara cevap verirken yine dışarı odaklı olma. Örneğin ben dürüstüm, borçlarımı zamanında öderim gibi değil yada ben başkalarına yalan söylemem değil.

Bunun yerine bir düşün bakalım kendine bir şeyi yapacağım dedin de yapmadın yada yapmayacağım dediğin şeyi yaptın? Kendin odaklı sor ve kendine dürüstçe cevap verdiğinde işte o zaman anlayacaksın neyi , neden yaşadığını? İşte o zaman düzelmeye başlayacak yansımaların. Hayatının merkezinin sen olduğunu hatırla. Nasrettin Hoca'ya sormuşlar ;''Hocam dünyanın merkezi neresi?'' Ayağını olduğu yerde yere vurmuş ve ''Burası'' demiş. Senin de dünyanın merkezi yine sensin. 

Sevgiyle kalın