Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçen pazar Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen İnanır'ın, tıkalı beyin damarı açıldıktan sonra uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alındığını belirterek şu bilgileri paylaştı:

"Sayın İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Sağlık Bakanı Koca'dan Kadir İnanır'ın Sağlık Durumuyla Ilgili Açıklama (1)

Yoğun bakımda tedavisi süren İnanır, dün uyandırılacaktı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sanatçıyla ilgili iyi gelişmeler olduğunu belirterek,

"Yoğun bakımımızda tedavisine ve takibine devam ediyoruz. Çekilen MR ve tomografide pıhtı sahasında güzel bir beslenme var. Radyolojik görüntüyü, klinik de destekliyor. Kollarını, bacaklarını oynatmaya başladı." dedi.

Sağlam, İnanır'ın sesli uyarılara da cevap verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yutkunma refleksi var. Akşam saatlerinde de uyandırılmasını, makineden ayrılmasını planlıyoruz. Şu anda spontane solunumu da var. Yani kendi kendine soluyabiliyor. Akşam saatlerinde de makineden ayrılmış olacak inşallah. Hem kolunda hem bacağında hareket var, fakat seviyesine tam karar verebilmek için tam uyanması gerekiyor. Şu andan itibaren fizik tedavi, rehabilitasyona da başladık. Bundan sonraki süreçte halen risklerimiz var. Kanama, tekrar pıhtı atma riski var. Bunlar olmasın diye gerekli tıbbi tedavileri yapıyoruz ama dünden itibaren görülen tablo hem klinik hem de radyolojik olarak iyiye gidiyor."

"Orman Benim" kampanyasında 313 ton atık toplandı "Orman Benim" kampanyasında 313 ton atık toplandı
Kaynak: AA