2024 Sağlık bakanlığı işçi alımı kura çekimi tarihleri, 27 Şubat'ta başvuruların sona ermesinin ardından merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından, sağlık sektörüne 8 bin işçi alımı için kura çekimi tarihleri belli oldu. Kura çekimi bu ay içerisinde noter tarafından yapılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,

"İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12'nci maddesinin 3'üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir." ifadelerine yer verildi.

Kura çekimi ne zaman?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kura çekimi bu ay içerisinde noter huzurunda yapılacak ve başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen adaylar, kurada yer alsalar dahi yerleştirme işlemleri geçersiz olacak. İşçi alımı kuraları 2 günde tamamlanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin işçi alımı kura çekimlleri 18-19 Mart'ta Ankara'da toplu olarak gerçekleştirilecek.

Kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanacak.

Alerjik hastalıklar en sık burun, sinüs, göz ve akciğerlerde görülüyor Alerjik hastalıklar en sık burun, sinüs, göz ve akciğerlerde görülüyor


Hangi kadrolara alım yapılacak?

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84 kişi alınacak

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127 kişi alınacak

Elektrikçi (genel): 144 kişi alınacak

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143 kişi alınacak

İnşaat boyacısı/boyacı: 64 kişi alınacak

Klinik destek elemanı: 600 kişi alınacak

Güvenlik görevlisi: 3.250 kişi alınacak

Marangoz: 32 kişi alınacak

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2 kişi alım yapılacak

Oto elektrikçisi: 2 kişi alınacak

Otomotiv kaportacısı: 2 kişi alım yapılacak

Temizlik görevlisi: 3 bin 550 kişi alınacak

Kaynak: NTV