Üzüm’de hasat öncesi dikkat! Üzüm’de hasat öncesi dikkat!

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı dikkatli olunmasını gerektiğini belirtti. Müdürlükten yapılan açıklamada ormanlık ve piknik alanlarında yangın çıkması riskine karşı ateş yakılmaması hatırlatıldı. Açıklama şu ifadelerde bulunuldu:

“Hava sıcaklıkları kademe kademe artışa geçiyor haziranın ilk haftası sıcaklıklar 38-40 seviyelerini görmesi beklenilmektedir. Nem oranı %55 seviyesinden % 20 lere kadar düşecek. Orman yangınları oluşabilir. Piknik alanlarında ve Ormanlık bölgelere girişlerde lütfen ateş yakmamaya ve ateşli madde kullanmamaya çalışalım özen gösterelim.”

“Hasattan sonra anız yakmak yasaktır”

Öte yandan Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan başka bir açıklamada anız yakmasın yasak olduğunu dikkat çekerek;

 “Hububat Hasadının devam ettiği, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gerçekleştiği bugünlerde üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın özellikle ormanlık ve hububat alanlarında anız, bahçe artıklarını veya sınırları yakmamaları önemle duyurulur!  Hububat tarımında hasattan sonra anız yakmak yasaktır.” İfadelerine yer verildi.
 

Anız Yangını

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK