31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Manisa’da zafer kazanan parti CHP oldu.  CHP, Manisa’da Büyükşehirle birlikte 14 ilçe belediyesini aldı. 

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından CHP’li Belediye Başkanlarından açıklamalar ardı ardına geldi. 

Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (10)

“BABALAR SÖZÜNÜ TUTAR”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, yaptığı açıklamada,

“Teşekkürler Turgutlu'm, Teşekkürler Manisa'm, Teşekkürler Türkiye'm.Ben sözümü yine tuttum; Birleşe Birleşe Kazandık Turgutlu'm. Babalar sözünü tutar. Gece gündüz demeden yanımda olan tüm yol arkadaşlarıma ve bizlere inanıp bu göreve layık gören Candaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (11)

KALP YAPANLAR KAZANDI

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise  

“Kalp yapanlar kazandı çiçek atanlar kazandı” açıklamasıyla mutluluğunu dile getirdi.  

Türkiye kiraz ihracatından 300 milyon dolar döviz hedefliyor Türkiye kiraz ihracatından 300 milyon dolar döviz hedefliyor

AKHİSAR’A BAHAR GELDİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise,

“Bu zafer senin Akhisar. Akhisar’a 5 yıl daha baharı getiren halkımıza sonsuz teşekkürler.   Bize oy versin veya vermesin, el ele, gönül gönüle Akhisar’ımızı daha güzel bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Sizleri çok seviyorum” sözleriyle mutluluğunu ifade etti. 

“SENİ ÇOK SEVİYORUM ŞEHZADELER

Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (8)

Şehzadelerin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Gülşah Durbay, mutluluğunu şu sözlerle anlattı:

“Seni çok seviyorum Şehzadeler! Çıktığımız yolculukta bizlere omuz veren, gönül birlikteliği yaptığımız muhteşem insanlar hepiniz sağolun var olun! Sizlere hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Birlikte çok güzel işler başarıp, Şehzadeleri Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız.”

“SENİ ÇOK SEVİYORUM SOMA”

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, açıklamasında,

“Seni çok seviyorum Soma!  Daha güzel bir Soma mümkün diyerek çıktığımız bu yolculukta, gönül birlikteliği yaptığımız Canım hemşerilerim, hepinizi çok seviyorum. Ben Soma Benim Ailem dedim, siz dağ gibi arkamda durdunuz. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Bu kaybedeni olmayan bir seçimdi. Bundan sonra daha çok çalışacak, Somamızı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Tarih yazan desteğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Sizlere hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Soma Benim Ailem” diye konuştu. 

“TARİH YAZDIK”

Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez ise,

"Teşekkürler Kırkağaç’ım. Tarih yazdık! Kırkağaç Kazandı, birlikte kazandık” ifadelerine yer verdi. 

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

CHP Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş

“Gün olur asra bedel. Teşekkürler Ahmetli'm', teşekkürler yüreğindeki umutlarını bizlere emanet edenlere,” şeklinde konuştu. 

“BU BAŞARI HEPİMİZİN”

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu,

“Salihli'de değişim gerçekleşti. Bu başarı hepimizin. Siyaset bitti, seçim bitti. Şimdi sıra hizmette. Şehrimizde kardeşçe, eşit bir şekilde yaşayacak, oy verdi vermedi ayrımı yapmadan her mahalleye hizmet götüreceğiz.”

Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz,

“Sevgili Hemşerilerim; Güzel ilçemize Belediye Başkanı olmak için aylar önce uzun bir yolculuğa çıktım. Gece gündüz demeden zamanım yettiğince sıkılmadık el girilmedik ev, alınmadık gönül bırakmadım. Yoğun geçen bir süreçti ama sizlerin desteği ve sevgisi sayesinde bir an olsun yorgunluğumu hissetmedim.Şükürler olsun ki işte o an geldi. Rabbim bizlere bu zaferi nasip etti.Bu zafer bu başarı hepimizin. Başta sevgili eşim Ümran Akdeniz'e aileme, İlçe başkanım Nuri Sarı'ya, ilçe yönetimine, kadın kollarına, gençlik kollarına, meclis üyelerime, geçmiş dönem parti başkanlarıma, İyilik hareketi ve liderlerine, hiçbir mitingde yalnız bırakmayan gönüllüler ordusuna ve sandıkta destekleyen tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal etmenizi istiyorum.Bana göstermiş olduğunuz güveni boşa çıkartmayacağım. Bu görevi layığınca dürüstçe, şeffaflıkla , sevgiyle yorumladan, bıkmadan gece gündüz çalışarak yerine getireceğim.Unvanım belediye başkanı olarak değişse de ben sizlerin abisi, amcası, evladı olarak, emekçi, ekmekçi Tahsin Akdeniz olarak kalmaya devam edeceğim ve sizlere söz verdiğim gibi kimseyi ayrıştırmayacağım hiçbir zümrenin hiçbir kurumun başkanı olmayacağımBu saatten sonra; Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla belediyemizin kapıları siz hemşehrilerime sonuna kadar açıktır ve daima açık kalacaktır. Her şey çok güzel oldu” dedi. 

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez de şöyle konuştu:  

“Sevdam, Aşkım Kula. 77 yıl sonra elde edilen bu tarihi zafer, Kula'nın gücünü ve umudunu simgeliyor! Sizlerin desteğiyle, Kula'nın geleceğini birlikte inşa etmek için yola çıktık ve başardık!Kula'nın tarihinde yazılan bu yeni sayfa, umut dolu yarınlara açılan kapılarını aralıyor. Şimdi, birlikte daha güzel günler için çalışma zamanı!Bu tarihi zaferde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler! Sizlerin güveni ve desteği olmadan bu başarı mümkün olmazdı.Sonsuz sevgi ve saygılarımla. “ 
 

Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (14)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (12)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (13)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (6)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (1)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (2)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (3)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (4)Seçim Kazanan Ilçe Belediye Başkanlarından Ilk Açıklamalar (5)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK