Öğrencilerin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Manisa ilinin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla “Şehrim Benim Evim” projesi 7 yıldır ilimiz genelinde uygulanıyor.


Proje kapsamında “Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması Faaliyeti” hazırlandı. Yarışma ilimiz genelinde ortaokul 7.sınıflar arasında uygulandı. Yarışma öncelikle okul içinde daha sonra ilçe genelinde yapılarak ilçe birincisi seçildi.

16 ilçe birincisinin katılımıyla 4 koordinatör ilçede (Salihli, Akhisar, Yunusemre ve Alaşehir) yapılan; 20 asil 10 yedek sorudan oluşan yarı final yarışması sonucunda; Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu, Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu, Sarıgöl Atatürk Ortaokulu , Demirci İmam Hatip Ortaokulu finale kalmıştır. Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması İl Finali Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıld.

Yarışmaya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması” faaliyetine bu yıl ilimiz genelinde 

bulunan 15 bin 650 öğrenci katıldı.
Editör: TE Bilisim