Manisa Öğretmenevi'nde, Şehzadeler Belediyesi ile Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde vatandaşlar için açılan kursların tanıtımı ve usta öğreticiler ile tanışma kahvaltısı düzenlendi. Şehzadeler Belediyesi ile Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde vatandaşlar için açılan  kurslar gelecek dönemlerde de devam edecek.

Şehzadeler Belediyesi Ve Halk Eğitim Merkezi 'Hayat Boyu Öğrenme' (1)

İki kurumun işbirliğinde açılan kursların yeni dönem tanıtım toplantısı Manisa Öğretmenevi'nde yapılırken, toplantıda  Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Şehzadeler Hak Eğitim Müdürü İhsan Kayaokay ve usta öğreticiler hazır bulundu. 

Şehzadeler Belediyesi Ve Halk Eğitim Merkezi 'Hayat Boyu Öğrenm

Gerçekleştirilen kahvaltıda açılış konuşmasını Şehzadeler Hak Eğitim Müdürü İhsan Kayaokay yaptı. Kayaokay yaptığı konuşmasında;

"Belediye başkanlığımız ile müdürlüğümüz iki ayrı kurum gibi görünse de  iki kurumun hedefleri ve amaçlarına  baktığımızda halka hizmeti amaçladıklarını görüyoruz.  Bu anlamda Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza Şehzadeler Hak Eğitim Müdürlüğümüze verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde çok daha güzel işler yapacağız" Şehzadeler Belediyesi ile geçmişte yapılan işbirliğinin gelecekte daha da artacağına olan inancını dile getiren Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay da  "5- 10 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda ortada bir eserimizi görebiliyorsak en büyük başarı budur. Şehzadeler Belediyesi,   Ömer Faruk Çelik başkan döneminde bize çok destek verdi. Bundan sonra da yakalanan ivmenin Gülşah başkanla da devam edeceğine inanıyorum." ifadelerine yer verdi.

Şehzadeler Belediyesi Ve Halk Eğitim Merkezi 'Hayat Boyu Öğrenm (11)Biz üzerimize düşen ne varsa yapamaya hazırız diyen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay;

"Halk Eğitim Merkezi hayat boyu öğrenmenin en temel paydaşlarından birisi. Şehzadeler Belediyesi olarak biz de bu anlamda destek olabiliyorsak ne mutlu bize. Bizim de amacımız bu kursları halkın gereksinimlerine göre artırarak devam ettirmek. Seçim döneminde bizden en çok istenen kurslardan biri kadınlarımızdan gelen okuma yazma kursları idi. 2024 yılında hala bu tür taleplerin gelmesi beni bir yandan üzdü. Ama bunu talep edebiliyor olmaları ise güzel bir şey.  Bugün bunlara cevap verebilecek olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah kendi mahallelerinde bu kursları açabiliriz. Kursları kadınlarımızın ayağına götürmek ilk hedefimiz olmalı. Kadınların aydınlanmadığı, bilinçlenmediği bir toplum eksik kalacaktır. Biz kadınlar olarak hayatın yarısıyız. Her alanda da o yarı olmaya devam edeceğiz. İşbirliğimiz umuyorum ki artarak devam eder. Biz üzerimize düşen ne varsa yapamaya hazırız. " 

Şehzadeler Belediyesi Ve Halk Eğitim Merkezi 'Hayat Boyu Öğrenm (7)

Şehzadeler Belediyesi'nin geçmiş dönem başkanı Ömer Faruk Çelik'e de teşekkür ederek sözlerine devam eden Başkan Durbay;

 "Ömer Başkanımız zamanında bu çalışmaların temeli atılmamış olsaydı biz her şeye baştan başlamak zorunda kalacaktık. Taş taş üstüne koydukları için kendisine teşekkür ediyorum. Şimdi biz  daha da ileriye götürmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.  Toplantıda Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle 19 ayrı noktada çeşitli kursların düzenlendiği ifade edildi. 
 

MASKİ’den Irlamaz Deresi’nde kapsamlı temizlik çalışması MASKİ’den Irlamaz Deresi’nde kapsamlı temizlik çalışması
Muhabir: RESULENUR KANTAR