Gelecek ve Saadet Grubu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, gazetemiz ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Whatsapp Image 2024 02 20 At 11.56.45 (1)

"Sessiz çoğunluğun sesiyim"

Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacığını belirten Özdağ, sessiz çoğunluğun sesi olduğunu söyledi.

Manisa'da servis şoförlerine trafik denetimi ve eğitimi Manisa'da servis şoförlerine trafik denetimi ve eğitimi

Vatandaşların oy vermesi halinde 5 sene içerisinde Manisa'da birçok projeyi hayata geçireceklerinin sözünü veren Özdağ, şu an 45 projelerinin olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüme dikkat çekti

Projeleriyle ilgili bilgi veren Özdağ,

"Kentsel dönüşümle ilgili projelerimiz var. Bütün depremlerde yıkılan ev sayısı yüzde 5 ve 7'dir. Biz belediye olarak yüzde 5 ve 7'yi bulacağız. Zemin etütleri yaparak bunları bulacağız" dedi.

Whatsapp Image 2024 02 20 At 11.56.43

"Manisa'yı Türkiye bile tanımıyor"

Özdağ, Manisa'yı dünya şehri yapacağını vurgulayarak,

"Türkiye şehri yapamadılar. Manisa'yı Türkiye bile tanımıyor. Mesir Festivali'ni yapamadılar. Hafsa Sultan'ın mezarını bile biz restore ettirdik. Hafsa Sultan'a da Merkezefendi'ye de rahmet okutuyorlar bunlar festival yapmayarak" diye konuştu.

"Niye biz ucuz suyu içmiyoruz?"

Son günlerde Manisa kamuoyunda gündemden düşmeyen ucuz su tartışmalarına da değinen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En pahalı suyu kullanıyoruz dedim. 15'inci sıradayız dediler. İZSU yalanladı. Diyelim ki 15'inci sıradayız. Niye pahalı suyu içiyoruz ki? Neden birinci ucuz suyu içmiyoruz? Diyarbakır birinci ucuz suyu hallediyor da biz neden halledemiyoruz? Diyarbakır'da su mu var! Manisa su diyarı. Burada Gediz,  Güneşli Barajı var mı? Var. Burada 46 gölet'in 16'sı yapılmış mı? Yapılmış. İzmir'in su ihtiyacının yüzde 40'ı buradan gidiyor mu? Gidiyor. Niye biz ucuz suyu içmiyoruz?"

Whatsapp Image 2024 02 20 At 11.56.45

"Halk bunu kabul etmez"

Son olarak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yüklenen Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sürekli sırça köşklerde yaşarsanız, belediye binasının dışına 5 yıl çıkmazsanız sonra da bir anda çıkarsanız halk bunu kabul etmez."

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK