Manisa’nın Sarıgöl ilçesi’ne bağlı Dadağlı Mahallesi’nde oturan 4 çocuk babası Hüseyin Gedik, okul servisiyle yaşadığı sıkıntı nedeniyle mağdur oldu. Okul servisinin yolu bahane ederek gelmediğini iddia eden Baba Hüseyin Gedik, her gün 12 gidiş 12 geliş olmak üzere toplamda 24 kilometrelik yolu gidip geliyor. Maddi durumunun iyi olmadığını ve el işiyle geçimini sağladığını dile getiren Gedik, “Yetkililer artık sesimizi duysun” diyerek yardım istedi.
“HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ HALE GELDİM”
Yaşadığı sorunla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Baba Hüseyin Gedik, “Okula uzak bir yerde ikamet ediyoruz. Duyarsız yetkililer ve servis şoförü yüzünden taşımalı eğitimden mahrum bırakılmaktayız. Milli Eğitim Müdürü ve servis şoförü tarafından evimizin yanında bulunan durak servis güzergâhına elverişli olmadığı gerekçesiyle bir kilometre uzaklıkta bulunan yola çocuklarımı götürmem beklendi. Orada hiçbir yerleşim yeri yok Ve yabani hayvanlar var. Çocuklar orada güvende değildi. Nitekim belirlenen bir kilometre uzaklıktaki durağa götürmeye başladım. Sabah götürüyorum, akşam almaya gidiyorum çocuklarımı. Bu duruma karşı ilk yıllar da sessiz kaldım. Çocuklarımı her gün götürüp getirdiğim için ekonomik sıkıntılar çekiyorum. Hiçbir şey yapamaz hale geldim. Çünkü el emeği ile çalışan bir çiftçiyim. Geçtiğimiz şubat ayında bir gün işe gittim. Şoföre telefon ettim sabah ben işteyim annem fırının orada dedim. Çünkü durağa giden yolu kapattılar. Onun için fırının orada annemin oraya bırak dedim. Akşamüstü oldu fırıncı bayan aradı ‘Annen burada çocuklar ortada yok’ dedi. Ben de o esnada çalışıyordum ve paniğe kapıldım. Sonra şoförü arayarak ‘Sen neredesin’ dedim. Ben ‘Sarıgöl’deyim’ dedi. ‘Çocuklar nerede’ dedim. ‘Ben onları indirmeyi unutmuşum’ dedi. ‘Makasın orada indirdim’ dedi. Peki, niye aramıyorsun niye duyarsız davranıyorsun dedim. ‘Unutmuşum’ dedi. Sonra okul müdürüne anlattım yaşadığım mağduriyeti.Yeni durak belirlenmesini şoförün duyarsız olduğunu defalarca okul müdürüne ilçe milli eğitim müdürlüğüne sözlü olarak anlattım. Ancak kimse sorunuma çözüm üretmedi” dedi.
“YOL YAPILDI AMA HALEN GELİNMİYOR”
Servis aracının çocukları yanlış yerde indirdiği günden bu yana okula çocukları kendisinin götürdüğünü anlatan Gedik, “Çocuklarımı bizzat götürüp getirdim. O günden gün buyana servisi kullanmamalarına rağmen hala servis listesinde bulunmaktadır. Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde mağduriyetimden ötürü belediye delaletinde öğrenci servisi yolu olarak yolu yaptık, sorunsuz hale getirdik. Yolun yapılmasından sonra servis güzergâhında bir değişiklik olmadı. Servis şoförü aynı bahaneleri öne sürerek belirlenen durağa gelmedi. Çocuklarımdan biri tedavisi kapsamında yaklaşık 4 yıldır Dr. Nehir Özel Eğitim Kurumu’nda tedavi görmektedir. Nehir Özel Eğitim Kurumu’nun servis aracı evimin önüne kadar gelip çocuklarımı evin önünden alabiliyorken milli eğitim araçlarının yolun kötü olduğunu bahane ederek gelmemesi açıkça görevlerini ihmal ettiklerinin ve bahane bulduklarının göstergesidir” diye konuştu.
Hem maddi hem de manevi anlamda çok zorlandığını dile getiren Baba Hüseyin Gedik, ilçede kimsenin sesini duymadığını belirterek, Manisa Valiliği’nden yardım istiyor. LEYLA DOĞAN


 
Editör: TE Bilisim