Manisa Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Osman Altıparmak, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında açıklmalarda bulundu.  9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü, insanlar için fırsat olduğunu belirten Altıparmak,  igara içinde yaklaşık olarak 400 kanserojen madde, yüzlerce kimyasal madde içermekte olup bu maddeler damar, bronş sistemi, sindirim sistemi ve solunum sisteminin tümümde ciddi zararlara neden olup tahrip edip kanserlere neden olduğunu ifade etti.

66983Ec3 2Fb3 42A7 9B81 76D728E4969D

Sigara bağımlılıklarında oluşan en vazgeçilmez duygu ve bulgular “Onu kullanmadığım zaman konsantrasyonumu toparlayamıyorum ”, “Öfke kontrolümüsağlayamıyorum”, “Yaşamdan zevk alma azalıyor” şeklinde olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Osman Altıparmak, bu bulgular sigarayı bırakanlarda ilk dönemde görülen yoksunluk bulguları olduğunu ifade etti. 

İlaç desteği ile  bu yoksunluk bulgularınız olmayacaktır" diyen Altınparmak, 

"Sigara bırakma polikliniklerine başvurduğunuzda sizlere yazdığımız ilaçları Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle ücretsiz bir şekilde alabilmektesiniz. Sigarayı bıraktıktan bir hafta sonra cilt renginiz, dudak, diş etleri, kendi zindeliğinizde artma ve iyilik halini hissedeceksiniz. Özellikle genç hastalarıma sigarayı bırakmadan önce bıraktıktan sonra ayna karşısında kendilerini incelemelerini istiyorum ve bu hastalarımızın bıraktıktan sonraki döneminde görünümleri, saçları, cildi ve rengiyle pozitif estetik düzelme olduğu gözlenmektedir. Sigarayı bırakmak ve bunu başarmak çok kolay. Lütfen karar verin ve Sigarayı Bırakma Polikliniklerine başvurun." ifadelerinde bulundu. 

“Hamilelikte şeker riski giderek artıyor” “Hamilelikte şeker riski giderek artıyor”
Kaynak: Derya Öztürk