Değerli dostlar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Uzun ve çekişmeli bir seçimin ardından yine beraberiz. 
İlimiz Manisa'da seçim oldu, kimileri çok mutlu, kimileri çok mutsuz. Kimileri de çok umutsuz. Hemde öyle umutsuz ki piyasadan silindiler, yoklar hiç bir yerde yoklar.

Sanki yer yarıldı yerin altına girdiler. Ama yenmek de, yenilmek de insanın ve siyasetçinin hayatında olan yaşanmışlıklardır. Asla pes etmeyin, asla böbürlenmeyin, asla dağları ben yarattım havasına girmeyin.

Çünkü halkın ve seçmenin iradesi, her şeyin üstündedir.
Manisa'da 25 yıldır AKP iktidarı vardı, yereldeki siyasetçileri, yandaşları candaşları çok şımarmışlardı. Ne oldu? Millet tokadı vurdu.

Eski meclis başkanı milletvekilleri,belediyenin tüm çalışanları ve imkanları ile yarıştılar. Sonuç büyük hezimet.
Milletin gücü.
Gelelim MHP'ye, yıllarca büyükşehir belediye başkanı MHP'liydi. Asla MHP fikri ve ülküsü ile bağdaşmayan, kişiliği, dünya görüşü, tutumu ile yıllarca başkanlık yaptı.

MHP'yi kullandı, kendi saltanatını kurdu, sonra Manisa halkının demokrasi sillesini öyle bir yedi ki neye uğradığına düşünme vakti olmadan çıkıp gitti.
Gider ayak bir şeyler karıştırmaya kaçırmaya yeltendi ama bazı analar, çok sütü temiz evlatlar büyütmüş, onların karşı çıkması ile Manisa halkı gerçekleri öğrendi.
Yazık oldu Cengiz gitti tabelalar gözlüklü fotoğraftan kurtuldu, ikiz kulelerdeki tabelalar dinlenmeye başladı.
Manisa için geçen yıllar! Karar halkta.
İYİ Parti kuruldu, geldi yükseliş devrine girdi kurulduğunda önünden geçmeyen çocuklar geldi üye oldu, apar topar belediye başkanı yapıldı. Ankara'dan bir vekil geldi İYİ Partiyi bitirdi. Bir adam lakapı taktılar fos çıktı, bir adam bulutların üstünde gezdi yağmur yağdı göründü, o da yağmurla beraber yere çakıldı. Uyandığında iş işten geçmişti. Nerede bilen yok.
Bir diğeri bizim insanımız dediler sonradan Manisa'ya gelenden oy istediler siz biz kavgasını başlattılar. Başta bizim kelimesi kulağa hoş geldi, sonrasındaki yağcı yalakalar sayesinde Arap saçına döndü tarayıp yıkayıp düzene sokulamadan traşları önlerine kesildi kim haklı kim haksız, bilinmeden herkesin hevesi kursağında kaldı. Hikaye başarısızlıkla sonuçlandı.
CHP 74 yıl sonra Manisa'da piyasaya çıktı ama bu yıllar içinde sağ partiler ve onların yağcı, dinci, milliyetçi geçinen taraftarları tarafından hep karalandı.
Sanki Manisa'yı onlar idare etmiş onlar tek başına iktidar olmuş, yemişler içmişler birşey yapmamışlar. Propagandası ile halktan uzak tutmuşlar. Camiler kapanır, Mekke gider, Medine gider, mescidi aksa düşer gibi laflarla kandırdılar.
Nihayet halk uyandı, ezici üstünlükle Manisa'da yerelde iktidar oldular. Halk yaptı, bu partiyi denemek istiyor.
Bizde takip edelim, zaman verelim sonra eleştirimizi yapalım.
On beş günlük zamanda halkın adamları halkın içindeler.
Manisa'da bayramları her köyü gezen bayramlaşan hiç bir başkan görmedik.

İşte halkın adamları piyasada geziyor dinliyor konuşuyorlar. Devamı sonraki yazılarımızda olacak. Asla ön yargılı olmayacağız zaman tanıyıp sonra göreceğiz.
Ama Hatuniye Camii yerinde ibadet yapılıyor.
İrfan evlerine içki servisi yapılmıyor.
Kafelere bira ruhsatı verilmiyor.
Mekke'de Medine'de bizim değil ama yerinde duruyor.
Üstelik öyle duydum camilerinde belli aralıklarla bu belediyelerin başkanlarının talimatları ile temizlenip eksikleri giderlecekmiş.
Halkın giremediği makam odalarında, halkın çocuklarının yaldızlı gösterişli koltuklarda çocukların gezdiğini gördük. İşte halkın kararı milletin oyu. Sakın ha camiler kapanır, mescidi aksa düşer demeyin çünkü bunları bunları söyleyenler zamanında gördük. Mescidi aksa düşmüş durumda siz sadece algı yapıp kandırdınız. Üstelik iktidar sizsiniz.
Halka kin, nefret, siz, biz, ayrımı yapmayın. Millet uyandı at terli gitmiyor.
Amaaan! Birlik kardeşlik içinde olmak dileğimizle.
Takip edelim görelim.
Kalın sağlıcakla.