Soma’da işten çıkarılan Ramazan Gündoğan sabah saat 6:00 da TKİ binası çatışına çıkarak protesto etti. 26 koduyla işten atıldığını belirten Gündoğdu: “Bu 26 kodu işçinin tazminat alamaması, İşkur’dan faydalanamaması ve üzerine iftira atıldığı için başka işe girememesi demek. Bu sorunları yaşayıp ailevi düzenimi bozup diğer arkadaşlara gözdağı vermek istediler” dedi.

 

Gündoğdu yetkililere seslenerek, “Yıllardır emek verdiğim, alın terim olan bu hakkımı istiyorum. Aynı kaldığım yerden işimi istiyorum. Ben suçlu değilim. Bunu her türlü kanıtlarım. Benim 20 günlük çocuğumun hakkıyla mı zengin olacaklar, o koltuklarda oturacaklar.”” dedi. 
Gündoğdu’yu ikna etme çabaları devam ediyor. Polis çevrede güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye hazır bekletiliyor. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Gündoğduyu ikna etmek için Soma’da

Okul müdürünü vuran öğrencinin ifadesi ortaya çıktı Okul müdürünü vuran öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

ÖZEL'DEN DESTEK

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, maden işçisi Ramazan Gündoğdu’ya destek çıktı. Özel yaptığı paylaşımla işe geri alım için görüşmelerin devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Sendika değiştirip Bağımsız Maden İş üyesi olduğu için yalandan gerekçelerle işten çıkarılan Ramazan Gündoğan depremde gönüllü 12 gün aralıksız çalıştı,
20 günlük çocuğunu doktora götürememiş...
Okuldaki çocuğuna çanta alamamış...
Son çare hepimizin yüreğini ağzına getiren bu eyleme kalkıştı, kardeşimizin yeniden işe alınarak, eylemini sonlandırması için görüşmelerimi sürdürüyorum.
 Olumlu bir netice alana kadar görüşmelerim devam edecek.”   [ilgili-haber=32121]