Öğrenciler gıda ve hayvancılık işletmelerini gezdi, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “Amacımız çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, balıkçılık ve su kaynaklarını tanıtmak, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin önemini aktarmak, balık tüketiminin beslenmemizdeki önemine değinmek, gıda israfının önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamaktır” dedi.  

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla her yıl "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştiriliyor. 2022 yılı kamp programı etkinliklerinin bu yıl ki teması "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği" olarak belirlendi. 

Manisa’da "Lider Çocuk Tarım Kampı" 5 gün süren etkinliklerle tamamlandı. Gazi İlkokulu’ndan 26 öğrenci ve 1 gözetici öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilen kamp programına öğrencilerin ilgisi büyüktü. 

SU ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ  

“Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğinde çocuklarla sohbet eden Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “İl Müdürlüğü olarak bu tarz etkinlikleri önemsiyoruz. Amacımız; çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, balıkçılık ve su kaynaklarını tanıtmak, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin önemini aktarmak, balık tüketiminin beslenmemizdeki önemine değinmek, gıda israfının önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamaktır” dedi. Öğrencilere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verilerek İl Müdürlüğünün tanıtım filmi seyrettirildi. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliğe ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök tarafından öğrencilere, Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme sunumları yapılarak balık çeşitleri tanıtıldı, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemine değinildi. 

HAYVANCILIK İŞLETMELERİ GEZİLDİ  

İl Müdürlüğü yemekhanesinde öğle yemeği ikramından sonra hayvan sevgisini aşılamak ve hayvancılığı tanıtmak amacıyla hayvancılık işletmesine gidildi öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra fide üretim tesisini gezen öğrenciler kendilerine verilmiş olan saksılara çiçek ve fide dikimi gerçekleştirdiler. Ardından gofret üretim tesisini ziyaret eden öğrencilere gofret üretiminin aşamaları anlatıldı. Ayrıca pasta imalatı yapan işletme ziyaretinde öğrencilere pasta yapımı gösterildi. Öğrencilerin de pasta yapımına eşlik etmesiyle ilk gün etkinliği sona erdi. 

Kampın ikinci gününde Aigai Antik Kenti, Obasya Kırsal Turizm Merkezi ve Müze gezisi düzenlendi. Kültürel ve tarihi mekânları gezmekten büyük keyif alan öğrenciler tarihi ve kültürel mekânlar hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Etkinliğin üçüncü gününde Alabalık Çiftliğine gezi düzenlenerek öğrencilere Alabalık yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi. Sağlıklı yaşam için balık tüketmenin önemine değinildi. Öğlen yemeğinde öğrencilere Alabalık ikram edildi. Yemek sonrasında helva işletmesi gezilerek öğrencilere helva yapımının teknikleri anlatıldı. Dördüncü gün ise Organik Sazan Balığı Çiftliği ziyaret edilerek öğrencilere Organik Sazan Balığı Yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktarıldı. Sonrasında Şehzadeler Parkı’na giden öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler. Masal Park’ta yer alan çizgi film karakterlerinin önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.  Kampın son gününde ise Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirildi. İlçe Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler verilmesinin ardından Demirköprü Barajı’na hareket edildi. Su Ürünleri Mühendisleri tarafından öğrencilere barajlardaki balıkçılık, kafeste balık yetiştiriciliği ve can yeleği takma konularında bilgilendirmeler yapıldı.  Etkinliğin son gününe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici de katılım sağladı. İl Müdürü Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Dikici ve öğrenciler günün anısına birlikte pasta kesti. Kampa katılan tüm öğrencilere, katılım sertifikaları ve hediyelerinin takdimi sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesiyle kamp programı sona erdi.HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilisim