Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli personeller ilk yarım eğitimi aldı. 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Müdürlüğü Temel İlk Yardım Eğitimlerini tamamlandı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere, İl Müdürlüğü, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan toplam 70 kurum personeli katıldı.

Katılımcılara, temel ilk yardım, olay yeri ve hasta değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, yaralanmalar, yanık-donuk, sıcak çarpması, kırık-çıkık, burkulma, boğulmalar, hayvan ısırıkları, zehirlenmeler, taşıma teknikleri konuları hakkında bilgilendirildi.

Eğitime Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de katıldı. Eğitimde konuşan Öztürk,

Şehzadeler’de satılık daire Şehzadeler’de satılık daire

“Başımıza gelebilecek her türlü olumsuz durum karşısında panik yaşamadan nasıl davranacağımızı bilmek şüphesiz bizi bir adım öne taşıyacaktır” dedi.

Öztürk, konuşmasının devamında,

“Etrafımızda aniden gerçekleşen olaylar karşısında kayıtsız kalmak yerine doğru müdahalelerle belki hayat kurtarıyor olacağız belki de olası tehlikeleri en aza indireceğiz. Bunun için ilk yardımı önemsiyor ve belli aralıklarla eğitimler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: RESULENUR KANTAR