Turgutlu’nun İstiklal mahallesinde Turgutlu İcra Dairesi 23m² dükkan icradan satılığa çıkardı.
https://www.ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre, bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2019/7 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN

CHP'li Bakırlıoğlu, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nı eleştirdi CHP'li Bakırlıoğlu, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nı eleştirdi
  • Özellikleri : Manisa İl, Turgutlu İlçe, İSTİKLAL Mahalle/Köy, 580 Ada, 8 Parsel, B BLOK ZEMİN KAT 114 NOLU BB KAYITLI DÜKKAN VASIFLI BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE "Dava konusu dükkanın kıymet takdiri yapılırken, taşınmazın bulunduğu parselin imar durumu 3194 sayılı Kanun kapsamında incelenmiş, dükkanın kıymetine etki eden hususlar analiz edilmiş ve piyasa araştırması yapılarak dükkana emsal olabilecek taşınmazlar değerlendirilmiştir. Dükkanın kıymet takdiri Emsal Karşılaştırma Yöntemi ile yapılmış olup, araştırma yapılırken dönemin satış rakamları, satış ilanları, bölgede gerçekleşen gerçek satış rakamları incelenmiş, bölgeyi iyi bilen emlak ofisleri ile görüşmeler yapılmış, beyanlar alınmış ve toplanan bütün veriler, UDES'e (Uluslararası Değerleme Standartları) göre hesaplanmıştır. Taşınmaz, tapuda Manisa ili, Turgutlu ilçesi, İstiklal Mahallesi, 580 ada 8 parsel sayılı ana gayrimenkulde yer alan, B blok zemin kat, 114 nolu bağımsız bölüm dükkandır. Ana gayrimenkul, 1.843,80 m2 yüz ölçümüne sahiptir. Ana taşınmaz A ve B Blok olmak üzer e2 blok olarak inşa edilmiştir. Dava konusu 114 bağımsız bölüm numaralı dükkanın konumlu olduğu B blok Ülkü Sokağa cephelidir. Dava konusu 114 bağımsız bölüm numaralı dükkan nitelikli gayrimenkulün, 2/429 oranında arsa payı bulunmakta olup bu oran, 8,60 m2 ye tekabül etmektedir. Taşınmaz, yaklaşık 42 yaşındadır. Belediye kayıtlarına göre; İstiklal Mahallesi, Ülkü Sokak, No:14 Turgutlu/MANİSA posta adresindedir.Dava konusu taşınmaz 2/429 arsa paylı, B blok zemin kat 114 no.lu bağımsız bölüm numaralı dükkan vasıflı taşınmaz onaylı mimari projesine ve yerinde yaptığımız ölçümlere göre 23 m2 brüt kapalı kullanım alanına sahip olup, tek açıklık hacminden oluşmaktadır. Yerinde yapılan incelemelerde projesine uygun olarak inşa edildiği tespit edilmiştir. Taşınmazın zeminleri karo mozaik, duvarları ise plastik boyalıdır. Dış cephesi camlı demirz doğramdır. Taşınmaz Kentsel Sit alanında yer almakta olup, yapılaşma Anıtlar Bölge Kurulunun iznine tabidir. Dükkanın yapı kalitesi, konumu, nitelikleri, parselin imar durumu, önemli yerlere olan mesafe, bölgedeki arz- talep ilişkisi, köşe parsel olması, yaşı, iç yapı tasarımı, kullanım alanı gibi özellikleri incelenmiş ve analiz edilmiş olup, kıymet takdiri Emsal Karşılaştırma Yöntemi ile yapılmış olup, araştırma yapılırken dönemin satış rakamları, satış ilanları, bölgede gerçekleşen gerçek satış rakamları incelenmiş, bölgeyi iyi bilen emlak ofisleri ile görüşmeler yapılmış, beyanlar alınmış ve toplanan bütün veriler, UDES?e (Uluslararası Değerleme Standartları) göre hesaplanmıştır. Taşınmazın satışa konu değeri 457.599,54 TL'dir." denilmiştir.
  • Adresi : Manisa İli Turgutlu İlçesi İstiklal Mahallesi Ülkü Sokak No:14 Adresi Turgutlu / MANİSA
  • Yüzölçümü : 1.843,80 m2
  • Arsa Payı : 2/429
  • İmar Durumu:
  • 1) Turgutlu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 12/09/2023 tarih ve 12364 sayılı yazısında " İstiklal Mahallesi 580 ada 8 parsel sayılı taşınmazın imar durum bilgisi talep edildiği anlaşılmış olup; söz konusu parsel Koruma Amaçlı İmar Planı onama sınırları içinde 'bitişik nizam ticari 4 kat konut'imarlıdır. Fakat bahse konu parsel tescilliolan (579 ada 25 ve 26) parseller karşısında kaldığından dolayı imar durumu hakkındaki bilginin İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Kurulu Müdürlüğü ne sorulması gerekmektedir. Bahse konu parselin belediyemiz arşivinde ruhsat kaydına rastlanmamıştır" denilmiştir.
  • 2)İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü nün 996553 sayılı yazısında "Manisa ili,Turgutlu ilçesi,İstiklal mahallesi,580 ada 8 nolu parselin BBlok Zemin kat 114 nolu bağımsız bölümde yer alan dükkan niteliğindeki taşınmazın satışının yapılacağından satışına engel bir durum olup olmadığına ilişkin görüş talep edilen ilgiyazı incelenmiştir. Söz konusu taşınmaz; İzmir 2 nolu KVKBK'nun 19.04.2007 tarih ve 2940 sayılı kararı ile belirlenen ve 05.08.2010 tarih ve 5994 sayılı kararı ile Koruma Amaçlı İmar Planı uygun bulunan Ketsel Sit alan sınırları içerisinde kalmakta olup, tescilli taşınmazın karşı parselinde kalmaktadır. 2863 sayılı kanunda özel mülkiyete konu taşınmazların satışına ilişkin herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. Ancak taşınmazda yapılacak her türlü inşai ve fiziki faaliyet öncesi Koruma Bölge Kurulunda izin Alınması gerekmektedir." denilmiştir.
  • Kıymeti : 457.599,54 TL
  • KDV Oranı : %20
  • Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.
  • Artırma Bilgileri
  • 1.Artırma    Başlangıç Tarih ve Saati : 26/06/2024 - 10:02
  • Bitiş Tarih ve Saati : 03/07/2024 - 10:02
  • 2.Artırma    Başlangıç Tarih ve Saati : 23/07/2024 - 10:02
  • Bitiş Tarih ve Saati : 30/07/2024 - 10:02
     
Kaynak: www.ilan.gov.tr