Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye çapında düzenlediği "Hafız Kal" yarışması Türkiye finalleri tamamlandı. 
Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış, farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak için Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olmayan ve 30 yaş üstü kadın ve erkek vatandaşlara yönelik 2024 yılında ilk kez düzenlediği "HAFIZ KAL" yarışması Türkiye Finalleri Ankara, Gaziantep ve Erzincan’da gerçekleştirildi.

Toplam 5 cüz, 15 cüz ve 30 cüz kategorilerinde düzenlenen yarışma, Ankara TDV Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kadınlar 15 Cüz Kategorisine Manisa’dan katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Nazife İşbilen Türkiye ikincisi oldu. 

Hafızlıktan sonra kendi imkanları ile hafızlığını korumaya çalıştığını anlatan Nazife İşbilen,

2024-ALES/2 pazar günü yapılacak 2024-ALES/2 pazar günü yapılacak

"Afişlerden haberim oldu ve hafızlığımı pekiştirmek için bir vesile olarak algılayıp yarışmaya katıldım. Manisa ve bölgede birinci olunca buraya katıldım. Rabbime hamdolsun bugün de Türkiye ikinciliği nasip oldu. Bu yarışmayı düzenlediği için Diyanet İşleri Başkanlığına, beni yetiştiren hocalarıma ve aileme teşekkür ederim.” diye konuştu

Türkiye Ikincisi Manisa Cbü’den (1)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK