Vali Ünlü iftar programları kapsamında 1. Komando Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan er ve erbaşlarla bir araya geldi. Programda Vali Ünlü’ye 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Zeynel Abidin Alptekin eşlik etti.

İftar programında konuşan Vali Ünlü,

“Bildiğiniz üzere dünya devletlerinin çoğunun ordularının geçmişi birkaç yüzyıl ile sınırlıyken bizler, iki bin yıl önce düzenli ordu kurmuş bir milletiz. “Ordu Millet” kavramının sahibi olan, bu unvanı hak eden tek milletiz. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Türk Silahlı Kuvvetlerimiz iki bin yılı aşan şanlı tarihiyle milletimizin geçmişten bugüne kurduğu köprünün en müstesna sembollerinden biridir. Hiç şüphe yok ki burası Mete Han’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aklının, cesaretinin, dehasının yaşadığı ve yaşatıldığı güzide bir ocaktır ve hep öyle kalacaktır. Tarih boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri, sadece yurt savunmasında değil dünyada da barışın ve istikrarın korunmasında önemli roller üstlenmiştir” dedi.

Manisa’da yaprak toplama zamanı başladı Manisa’da yaprak toplama zamanı başladı

“Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz”

Vali Ünlü konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Yürekten ifade etmek isterim ki ne kahramanlarımızı ne de sorulacak hesaplarını unutacağız! Merhum Akif’in dediği gibi, “Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.” Türk askeri var oldukça Türkiye yürüyecek, siz yürüdükçe hainler kaçacak delik arayacaktır. Bu anlamda bizler de geleceğin inşasında, ülkü yolunun yılmaz neferleri olarak devletimizin ve sinesinden çıktığımız aziz Türk Milletinin emrinde olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Metehan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Al yıldızlı nazlı bayrağımızı ve cennet vatanımızı canları pahasına koruyan şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK