Manisa’nın Soma ilçesindeki Gazi İlköğretim Okulu’nun önünde 13 Ekim tarihinde ders çıkışı yaşanan motosiklet kazasında sonucunda karşıdan karşıya geçmek isteyen ikinci sınıf öğrencisi Mücahit isimli bir öğrenci ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 
Durumu ağır olan öğrencinin Soma Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam ederken, Gazi İlköğretim Okulu velileri, sık sık kazanın yaşandığı okulun önünde eylem yaparak tepkilerini dile getirdi. 

“YAŞANACAK BU TÜR KAZALARDA TÜM SORUMLULUK YETKİLİLERİNDİR”
Okul önünde toplanan onlarca veli adına açıklamada bulunan öğrenci velisi Yasemin Aydoğdu, sürekli kazaların yaşandığı okulun önünde gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili makamlara başvurduklarını ancak bir cevap alamadıklarını ifade etti. 
Öğrenci velisi Aydoğdu veliler adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “13 Ekim Cuma günü saat 14.00 sıralarında bir evladımızın ağır yaralanması sonucu trafik kazası yaşandı. Geçen yıldan bu yana kaygı ve endişelerimiz de ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha acı bir tecrübe olarak görmüş olduk. 02 Kasım 2022 tarihinde belediyeye yaptığımız yazılı dilekçe ve imza kampanyası sonucu durum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne oradan da Kaymakamlığa bildirildi. Ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ise bize her okulun giriş-çıkışına bir ekip veremeyecekleri, polislerin gerekli trafik tedbirlerini aldığı cevabı verildi. Bizler her okula bir trafik ekibi istememiştik.  Bir dönem boyunca velilerimizin çabaları ile yolu kapatmaya çalıştık. Fakat sürücüler ile büyük sıkıntılar yaşadık. Okulumuz konum itibariyle şehir merkezinde ve en işlek cadde üzerinde bulunmaktadır. Bizler bu özel durum için talepte bulunduk kaymakamlıktan trafik ekibi istemiyoruz. Bir tane üniformalı kolluk kuvvet istiyoruz ve buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra okul giriş ve çıkışlarında yaşanacak bu tür kazalarda tüm sorumluluk yetkililerindir.” 

“OKULDA OLMASI GEREKEN ÇOCUK HASTANEDE YATIYOR”
Açıklamanın ardından konuşma yapan başka bir öğrenci velisi ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Valla motorla çarpıyor çocuğa sonra diyor ki’ 20-30 ile geliyordum’. Sen 20-30’la gelen bir insan olsan çocuğun sol tarafında kırık, sağ tarafında çatlak olmaz. Kaburgaları ezilmez. Sen hızla geldin ve yanımızdan geçtin. Biz seni gördük. Onun yatması lazım içerde. Ne oldu biz alkış yapmış olduk. ‘İyi ki de ezdin bu çocuğu’ diye. Bu çocuk ezilmeseydi çünkü böyle bir ses gelmeyecekti. Kimse ayağa kalmayacaktı. Olan Mücahit’te oldu. 7 yaşında okulda arkadaşlarının yayında durması gereken çocuk şuanda hastanede mücadele veriyor. Allah korusun bu çocuğa bir şey olsa o babaya kim cevap verecek. Hepimizin içi yandı. Allah korusun o motorun çaptığı çocuğun babası motorcuyu gidip öldürse gidip ceza evinde yatacak.” 
Velilerin basın açıklamasına CHP Soma ilçe başkanlığı da destek vererek, önümüzdeki günlerde başka kazaların yaşanmaması konusunda ilgili kurumları göreve davet etti.

[ilgili-haber=34046]

Kamyonet, motosiklete çarptı: 1 ölü Kamyonet, motosiklete çarptı: 1 ölü