Konunun yoğun bir şekilde tartışıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun devam etmeye karar verdiği öğrenilirken, o anlara ilişkin görüntü 2 gün sonra ortaya çıktı.

Kaydedilen videoda bir şahsın Kılıçdaroğlu'na ''çekilemezsin'' baskısı yaptığı ''Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…'' dediği duyuluyor.

CHP 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçimlerinin ilk turunda Özgür Özel'in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden yarıştan çekilmeyerek ikinci tura gittiğine dair detaylar ortaya çıkıyor.

Kılıçdaroğlu'nun yaşanan bir tartışmadan dolayı devam kararı aldığı iddia edilirken, olay günler sonrası ortaya çıkan görüntülerle de ispatlandı.

Cep telefonuyla kaydedilen videoda, Kılıçdaroğlu'na "çekilemezsin" baskısı yapıldığı ve bir şahsın "Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize" dediği duyuluyor.


4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen kurultayda yapılan genel başkanlık seçimlerinin ilk turunda her iki aday da salt çoğunluğun oyunu alamamıştı.

682 delegenin oyunu alarak 2 oyla salt çoğunluk barajının altında kalan Özgür Özel'e karşılık Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı.

Seçimlerin ikinci turunda ise Özgür özel oy sayısını 130 artırarak 812 oyla Genel Başkanlık koltuğuna oturmuş, Kılıçdaroğlu ise 536 oya gerilemişti.


Görüntü günler sonra ortaya çıktı!


İkinci tur oylamasının başlamasından hemen önce Kılıçdaroğlu'nun yarıştan çekileceği iddia edilmiş ancak yaşanan bazı tartışmalar neticesinde eksi CHP liderinin devam kararı aldığı ifade edilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimine katılmaktan son anda vazgeçmesine neden olan tartışmanın görüntüleri ise günler sonra ortaya çıktı. Toplantı odasındaki bir şahsın cep telefonuyla saniye saniye kaydettiği görüntülerde Kılıçdaroğlu'na "çekilemezsin" baskısı yapıldığı, bir şahsın ise "Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…" söyleminde bulunduğu duyuluyor.