Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, Manisa’da otopark sorununu değindi. Katıldığı bir programda otopark projelerini anlatan Kurt, Manisa’nın en önemli sorununun otopark ve trafik sıkışıklığı olduğunu vurguladı. 

Manisa Mesir Macunu saçımı için vatandaşlar alana gelmeye başladı Manisa Mesir Macunu saçımı için vatandaşlar alana gelmeye başladı

“Geçmişin hatalı kararları olduğunu söyleyebilirim”

Seçim kazanmaktan daha önemli olanın hizmet etmek olduğunu ifade eden Kurt, “Şehrimizde 10 vatandaşı çevirdiğimizde istisnasız onunu da bu şehrin birincil öncelikli sorununu sorduğumuzda bize söylediği trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu. Manisa’da trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu olabilir ama bu sorunun temel sorunu nedir diye sorduğumuzda geçmişin hatalı kararları olduğunu söyleyebilirim. Ben belediye başkan adayıyım ama amacım 31 Mart seçimlerini yalnızca kazanmak değil. Seçimi kazanmaktan çok daha önemli bir şey halkımız bize 5 yıllığına ruhsatlandıracak. O 5 yılda içerisinde atacağımız adımlar, alacağımız kararlar ve hayata geçireceğimiz projelerle bu şehrin bugünkü sorunlarına çözüm üretmek değildir. Çünkü bugünkü sorunlara üretilen bazı çözümler ne yazık ki bir süre sonra sorunun bizatihi kendisi haline geliyor. Haliyle sorunlara bir vizyon, bir gelecek projeksiyonuyla yaklaşmamız ve bugün ürettiğimiz çözümlerin bu şehrin 20 yıl, 50 yıl ve 100 yıl sonrasına da hizmet edecek çözümle içermesi gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

"Otoparklar mutlak suretle yerin altında olmalı"

İki tane otopark projesi olduğunu belirten Kurt, bunu yeterli olmadığını ifade ederek,
“Ben otopark sorunu için kısa vadede iki çözüm önerdim projelerimin arasında. Birincisi Alaybey’de bir katlı otopark ve kapalı pazar yeri. Nisan, Mayıs gib, projeleri tamamlandı, ihalesine çıkacağız. Yaklaşık bir buçuk iki yıl faaliyet süresi içerisinde bu 1165 araçlık, haricin de 100 elektrikli aracın park yeri ve şarj imkan olacak kapalı bir otoparkı hizmete sunacağız. İkinci olarak Zafer Ünal Gençlik parkı. Vatandaşlarımız bilirler Manisa Lisesi, Öğretmenevi’ni hemen sol tarafında kalan alan. Burada yine 500 araçlık otopark yağacağız. Peki yeter mi yetmez. İmarla alakalı olarak Manisa’da otopark yapacağız alan sınırlı. Haliyle biz otopark vizyonumuzda değiştirmeliyiz. Benim anlayışım şudur, Otoparklar mutlak suretle yerin altında olmalı. Nerede olmalı peki? İbadethanelerin, şu an mevzuat izin vermiyor ama mutlaka okulların, kamu kurum kuruluşların altılarına ve uygun yeşil alanların altlarının mutlaka otopark olarak değerlendirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK