Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 100.Yıl Meydanı'nda yaptığı basın açıklaması ile beraber ihtiyaç fazlası kiralık araçları sergiledi.  Balaban 48 tane kiralık araç olduğunu bunların 45'inin şuan burada olduğunu 3'ünün de bakımda olduğunu ve hepsinin bugün itibariyle geri iade edileceğini açıkladı. 

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (9)

48 Araç 68 milyon zarar

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada 48 tane aracın kiralık olduğunu ve bunun belediyeye maliyetinin 68 milyon olduğunu ve belediyenin zarara uğratıldığının altını çizerek. 48 aracın da bugün itibariyle geri iadelerinin yapılacağını bildirdi. 

Bugün burada Yunusemre Belediyesi olarak yapılan yanlışları belgeleri ile kamuoyu ile paylaşıyoruz diyen Başkan Semih Balaban;

"Bizler yeni bir anlayışla şeffaf, kamucu, halkçı bir anlayışla görev yapacağız ve bizden önceki anlayış tamamen israfa dayalı, kamunun kaynaklarını her konuda olumsuz bir şekilde kullanan kişilere endeksli ve kişisel çıkarların ön planda olduğu bir anlayışla, zihniyetle bu belediye yönetilmiş, Bunları belgelere dayanarak süreç içinde tek tek açıklayacağız.
İşte bugün burada gördüğümüz belediyenin o kadar çok aracı varken gereksiz yere birçok araç kiralanmış ve bugün burada 48 tane araç var. Bu 48 araç olmadan da belediyenin araç filosu daha güçlü bir şekilde devam edebilir. Önemli olan anlayış ve planlamadır. Bu 48 aracı biz bugün burada iade ediyoruz. Bu araçlardan dolayı da belediyemiz çok büyük bir tasarruf yapacak. Bize gelen borçlar, onu ayrıntılarıyla yarın açıklayacağım ama araç borcu, kiralama borcu olarak görülen miktar 68 milyon lira gibi çok ciddi bir para" ifadelerine yer verdi.

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (2)

"Devlet malı deniz yemeyen ..."

Kamu kaynaklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban  her türlü israfı her türlü hukuksuzluğu, usulsüzlüğü, yolsuzluğu önleyeceklerinin altını çizdi. Devlet malı deniz yemeyen ... anlayışına son vereceklerini söyleyen Balaban şunları kaydetti.

Balaban;
"Ve buradan gururla söylüyorum, belediye başkan yardımcılarımızın dahi makam aracı yok arkadaşlar. Onları da yürekten kutluyorum. Belediye başkan yardımcılarımız buraya kendi araçlarıyla geliyorlar. Araç havuzu oluşturduk. Oradan bir ihtiyaç olduğunda gidip araç havuzundan araç ve şoförle nereye gitmeleri gerekiyorsa gidiyorlar. Bizler bu anlayışı şiddetle reddediyoruz. Bu anlayış kamu kaynaklarını devlet malı deniz yemeyen … anlayışıyla yönetilen anlayıştır. Bizler kamu kaynaklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Her türlü israfı hertürlü hukuksuzluğu, usulsüzlüğü, yolsuzluğu önleyerek bu belediyeyi bir yıl içinde daha güçlü bir şekilde halkçı belediye anlayışıyla yeniden inşa edeceğiz."

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (11)

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (13)

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (6)

Ağrı şikayeti ile hastaneye gitti hamile olduğunu öğrendi Ağrı şikayeti ile hastaneye gitti hamile olduğunu öğrendi

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (9)

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (5)

Muhabir: RESULENUR KANTAR