Yunusemre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından anneler için iftar programı düzenlendi. Anemon Hotel’de anneler için düzenlenen iftar programına AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve eşi Müjgan Kantay katılım sağladı. Annelerin yanı sıra çocuklarında güzel vakit geçirdiği bir iftar programı gerçekleşti. Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe iftarın ardından duasını etti.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (3)

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, iftar programını düzenleyen ve katılan bütün annelere teşekkür etti. Kantay,

“Bizi kırmayıp iftar davetimize icabet eden siz değerli Annelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu iftar soframızı çocuklarınızla, sevdiklerinizle daha da güzelleştirdiniz, daha da neşelendirip bereketlendirdiniz. Bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmek için gerçekleştirdiğimiz bu iftar yemeğine katılan siz değerli Annelerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Valimizin selam ve sevgilerini iletiyorum. Bizi sizlerle buluşturan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma müdürlüğümüze ve bu buluşmada emeği geçen SYDV çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (4)

Konuşmasına şöyle devam eden Kantay,

“Kıymetli kardeşlerim, iftar yemeğimizi şereflendiren insanlar, sıradan insanlar değil.  Bu şeref misafirlerimiz, çocuklarını tek başına büyüten, hayatı tek başına hazırlayan güçlü annelerimizdir. Bu kahraman annelerimize bir alkış rica ediyorum. Sevgili Annelerimiz bazen evimizin duvarları üstümüze üstümüze gelir, giydiğimiz elbise boğazımızı sıkar hayat bizi bin parçaya böler. Bazen yaşadığımız günü her şeyin sonu zannederiz, işte o zaman evlatlarımızın bir bakışını görürüz. Bir gülüşünü görürüz. İşte o anda toparlanırsınız, bir anda dünyayı kaldıracak gibi olursunuz. Bir bakarsınız bugünkü mahsun bakışlı çocuklarımız, yarın bakışlarından kıvılcımlar çıkan yiğit delikanlılar, suna boylu kızlarımız olurlar. Bugün bebeğine sarılmadan uyuyamayan minik kızlarımız bir bakarsınız mavi vatanımızın denizlerini koruyan genç subay kadınları olur. Bir bakarsınız kalabalıkta annesinin arkasına saklanan küçük oğlunuz yarın milli imzamızı gökyüzüne atan genç bir pilot, genç bir astronot olur, doktor olur, öğretmen olur, mühendis olur. Sizin evlatlarınız milletimizin evlatlarıdır. Sevgili anneler yamacınızda oturan çocuklar aynı zamanda bizim devletimizin çocuklarıdır. Bugün hepimizin kanatları altına sığındığı devletin adı Türkiye Cumhuriyetidir.  Bu kadim devletin artık dünyanın esas nimetlerinden payını alma saati gelmiştir.  Şükürler olsun ki devletimiz artık hem yeryüzündeki mazlum milletleri güçlü bir sığınağı, hem de yeryüzünde insanlığın kalesi durumuna gelmiştir” dedi.

Manisalı Mesir saçımını bekliyor Manisalı Mesir saçımını bekliyor

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (1)

Kantay,

“Yeter ki Cenabı-ı hak milletimizin sarsılmaz kardeşliğine birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin. Cenabı-ı hak hepinize nazlı küçük kızlarını gelinlikleriyle mutlu mesud görmeyi nasip etsin. Cenabı-ı hak oğullarınızı gururla damatlıklarıyla ellerinizi öperken görmeyi nasip etsin. Kaymakamlığımız her zaman sizlerin, oğullarımızın, kızlarımızın ihtiyaçlarında ve arzularından yanında olmayı gayret edecektir. Bir derdiniz olduğunda çalışkan müdürümüz Ayşe Hanım’a, onun çalışkan personeline ulaşmakta güçlük çekmeyeceksiniz.  Bu iftar vesilesiyle bu toprakları bize vatan yapan, başta aziz kadın şehitlerimizi, Gördes kızı Makbule’yi, Şerife Bacıyı, Tayyar Rahmiye’ye bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Siz kıymetli annelerimize, bizim de çocuklarımız olan kıymetli evlatlarımızı emanet ediyor her birinize ayrı ayrı selam ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (2)

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (7)

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Iftar Programında Annelere Seslendi (5) 

Muhabir: RESULENUR KANTAR