Manisa’da ilk kez yapılan ve haftada bir gün 2,5 saat süren BADEP etkinliği,  24 babanın katılım belgesi aldığı törenle tamamlandı. BADEP belge törenine katılanlar arasında Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş’ta vardı. Etkinlikte; paletle yürüme, çuval yarışları, çarşaf ile top taşıma, boru ile su taşıma, ip atlama gibi birçok farklı oyun oynandı.

Yunusemre'de 'Baba Destek Programı' Eğitimi Verildi (3)

 “Çocuklar mutlu ise bizler de mutluyuz”

Babalık’ın öğrenilebilir bir kavram olduğunu belirten Yıldıray Demirtaş, 

"Babalık öğrenilebilir bir kavramdır. Sanırım iyi baba olmak isteyen tüm babaların bilmesi gereken en önemli mesaj da budur. Çünkü hiç kimse iyi baba olarak doğmaz. Sevgi, sabır, araştırma ve öğrenme baba olmanın temel koşullarındandır. Etkinliğe katılan anne, baba ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklar mutlu ise bizler de mutluyuz" diye konuştu.

Yunusemre'de 'Baba Destek Programı' Eğitimi Verildi (4)

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye  kaldırıldı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

"Erken çocukluk dönemi"

Erken çocukluk döneminin çocukların en fazla etkilendikleri dönem olduğunu söyleyen Tuncay Kenci,

"Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 1993 yılından bu yana erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışmaktadır. Erken çocukluk dönemi, çocukların gelişimlerinin en hızlı olduğu ve çevrelerinden en çok etkilendikleri dönemdir. Çocuğun gelişimini doğrudan etkileyen en yakın çevresi ise annesi, babası veya bakım veren diğer kişilerden oluşur. Bu yakın çevre, çocuğun gelişimini ne kadar çok destekler ve onunla olumlu ilişki kurarsa, çocuğun gelişimi de o kadar sağlıklı olur. AÇEV, her çocuğun erken yaşlardan başlayarak potansiyelinin en üst seviyesine erişmesi, iyi ve sağlıklı bir “erken çocukluk dönemi” geçirmesi için çocukları ve yakın çevresindeki kişileri bilimsel temelli eğitim programlarıyla desteklemeyi hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

Yunusemre'de 'Baba Destek Programı' Eğitimi Verildi (8)

Program 13 hafta sürüyor

Programın amacının babaların çocuklarının gelişiminde sorumluluk almasını hedeflemesi olduğunu belirten Kenci,

"Baba Destek Programı, 3-6 yaş ve 7-11 yaş döneminde çocuğu olan babaların, çocuğunun sağlıklı gelişimini desteklemesi, onunla olumlu ilişki kurması ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırması için gerekli bilgilere sahip olmasını sağlayarak babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen,13 hafta süren bir programdır. Babaların; Çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişim alanlarını destekleyebilecek bilgi ve becerileri kazanmasını, çocukla etkili iletişim kurmanın yollarını öğrenmesini, çocukla birlikte vakit geçirmenin, oyun oynamanın çocuğun gelişimi üzerindeki olumlu etkisini fark etmesini, çocuğun olumlu davranışlar kazanması ve zorlayıcı davranışlarının önlenmesi için ebeveyn olarak kullanabileceği yöntemleri öğrenmesini, tüm bunları yaparken kendi iyilik halini de gözetmesi gerektiğinin farkına varmasını hedefliyoruz"  ifadelerini kullandı.

Yunusemre'de 'Baba Destek Programı' Eğitimi Verildi (7)

Yunusemre'de 'Baba Destek Programı' Eğitimi Verildi (9)

Muhabir: RESULENUR KANTAR