Zafer Partisi Manisa İl Başkanı Necdet Erikçi tarafından yapılan açıklamada, Akın'ın paylaşımında, bir öğretmen ve öğrencilerinin elinde Göktürk bayrağı ve bozkurt işareti tutarken çekilmiş bir fotoğrafına yer verdiği ve bu fotoğrafı "siyasi bir sembol" olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Erikçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemiz çok farklı bir siyasi atmosfer içerisindedir. Şeyh Sait'i ananlar, hilafet çağrısı yapanlar, laik cumhuriyeti hedef alanlar ve daha neler neler... Böylesine yıkıcı ve bölücü unsurların var olduğu dönemde kalkıp Türk milliyetçisi bir öğretmen ve gençlerden rahatsız olmak akabinde sosyal paylaşım sitesinde onları hedef göstermek, savcılığa şikayet edeceğiz demek hangi sebepledir?

Çocukların ve öğretmenin elinde tuttuğu bayrak MS 552-744 yılları arasında yaşamış olan Göktürk Kağanlığına ait bir bayraktır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarında ve tarih dersi kitaplarında yer alan bu bayrak ne zamandan beri siyasi sembol olarak adlandırılmaya başlamıştır? Tüm dünya tarihinde Göktürk bayrağı bellidir ve bu bayraktan zamanında Çin Seddini yapan Çinliler haricinde rahatsız olan da yoktur! Bozkurt işareti ise Hun Türkleri'nden beri 'Ben Türküm' ifadesinde kullanılmaktadır. Tüm Türk dünyasını gezerek bu işaretin bir siyasetin değil bir milletin simgesi olduğunu anlayabilirsiniz. Ne Göktürk bayrağı siyasi bir bayrak, ne de bozkurt işareti siyasi bir simgedir. Adriyatikten Çin Seddine 300 milyon Türk'ün ortak değeridir. Bu simgeler kanuni olarak asla bir suç unsuru barındırmamaktadır.

Türk adı ile kurulmuş ilk Türk devletinin bayrağı bizim değerimizdir ve bu bayrağı dileyen herkes istediği yerde açabilir.

Zafer Partisi Manisa İl Başkanlığı olarak Turgutlu İlçe Başkanlığımız ile birlikte, sizin siyasi diyip bir de suç unsuru olarak göstermeye çalıştığınız bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağımızı bilmenizi isteriz.

Hakkında suç duyurusunda bulunacağınız 'Göktürk bayrağı açan ve bozkurt işareti yapan genç kardeşlerimizin ve kıymetli öğretmenimizin başlatacağınız hukuki süreç boyunca yanında olacağımızı ve avukatlarımız ile karşılık beklemeksizin yanlarında mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.

Vatanını seven ve Türklük şuuru ile yetişen gençlerimiz yalnız değildir. Belirli çevrelerden oy almak niyeti ile Türk milliyetçisi gençleri ve öğretmenlerini sosyal paylaşım sitesi üzerinden hedef gösteren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ı bu tavrından dolayı kınıyoruz."

"Taş kırılır tunç erir ama TÜRKLÜK ebedidir."
Mustafa Kemal ATATÜRK 

Bizler Atatürk'ün açmış olduğu yoldan göstermiş olduğu hedefe durmadan yürüyeceğiz.
"Varlığımız TÜRK varlığına armağan olsun."

Erikçi, açıklamasında ayrıca, Akın'ın bu tavrının, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türk milliyetçisi seçmenleri hedef almak için bir provokasyon girişimi olabileceğini de öne sürdü.

Kaynak: Haber Merkezi