Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa’da ilk 2 ton su 1 TL sonraki yüklemelerde ise yüzde 30 indirimli tarifeye geçildi.Suya yapılan indirim hakkında memnuniyetlerini bildiren Manisalılar, indirimden önceki durumu ve indirimden sonraki durumu paylaştılar. Emekli Halil Akın su yüklemesi yaptıktan sonra, kalan parayla torununa bir şeyler alabileceğini söyledi.

Zeyrek’in Su Indirimi Manisalıları Rahatlattı (2)

Manisalılar verdiği sözü tutan Zeyrek’e teşekkürlerini ilettiler

Başkan Zeyrek, seçim çalışmaları süresince Manisa’nın en pahalı suyu kullandığını sürekli dile getirmişti. Seçimlerden sonra mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL, daha sonraki su yüklemelerinde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesi uygulanacağını söylemişti. Zeyrek, belediye başkanlık görevine geldikten sonra hemen ilk işi su için verdiği sözü faaliyete geçirmek oldu. Manisalı vatandaşlar suya yapılan indirim için Başkan Zeyrek’e teşekkürleri ilettiler.

 “Allah razı olsun başkanımızdan”

Ferdi Başkan'a teşekkürlerini ileten bir vatandaş,

"Ben her ay 12- 13 ton su yüklüyorum. Önceki ay, 480 lira ödemiştim, şuan 320 lira ödedim. Allah razı olsun başkanımızdan. Daha önce su çok pahalıydı. Önceki fatura ile şu anki arasında çok fark var. İndirimden çok memnunum. Ferdi başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Zeyrek’in Su Indirimi Manisalıları Rahatlattı (1)

"Yüzde 50 gibi bir indirim var"

"Su faturalarında kesinlike bir indirim var" diyen vatandaş,

"İndirimi kesinlikle fark ettim. Aynı para yüklesem de her geçen ay 300 litre kadar eksik geliyordu. Şimdi yine her ay yaptığım gibi aynı miktarda yükleme yaptım. 7,3 metreküp geliyordu, şimdi aynı paraya 11 metreküp su geldi. Bu bana, 1 ay yeter de artar bile. Şimdi, bir diğer işim de kartlı sayacı değiştirmek. Daha önce dilekçe yazmıştım neden değiştirildi diye. Dikkate alınmadı. Gece değiştirmişler. Ama su faturalarında kesinlikle indirim var. 4- 4,5 ton gibi bir kazancımız oldu. Benim gördüğüm kadarıyla yüzde 50 gibi bir indirim var" diye konuştu.

Zeyrek’in Su Indirimi Manisalıları Rahatlattı (3)

 “Söz vermişti verdiği sözü tuttu”

"İnşallah büyük başarılar elde eder" diye vurgulayan bir vatandaş,

"Geçen ay 400 liraya yüklettiğim suyu bu ay 250 liraya yüklettim. Gayet memnunuz. Kalan paramızla da başka faturaları öderiz. Ferdi beye çok teşekkür ederiz. Vatandaşa büyük bir hizmet oldu bu. Söz vermişti verdiği sözü de tuttu. Kendisine teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz. İnşallah büyük başarılar elde eder" diye konuştu.

Zeyrek’in Su Indirimi Manisalıları Rahatlattı (5)

"Ferdi Başkan'ın gelmesiyle oh çekmiştik"

"Bize 400 – 500 bazen 600-700 lira su faturası geliyordu" diye belirten bir vatandaş,

"Biz Ferdi Başkan’dan çok memnunuz. İnşallah bu şekilde sözlerini tutarak devam eder. Biz zaten kendisine oy verdik. Bundan sonra, her şeyin çok güzel olacağını düşünüyorum. Biz evde üç kişiyiz. Bize 400 – 500 bazen 600-700 lira su faturası geliyordu. Şuan bakıyorum faturaya baya fiyat farkı var. Çok teşekkür ederiz. Zaten Türkiye’de en pahalı suyu Manisa kullanıyordu. İnşallah, artık daha iyi olacak. Bu indirimle çok rahatladık, zaten Ferdi Başkan’ın gelmesiyle de bir oh çekmiştik" diye konuştu.

Zeyrek’in Su Indirimi Manisalıları Rahatlattı (4)

Muhabir: RESULENUR KANTAR