İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, ses getirecek bir proje daha açıkladı. Vatandaşlara ücretsiz olacak Bölge Otopark projesini açıklayan Karadağ, gerçek belediyecilik ile hizmet edeceklerini ifade etti.

Ücretsiz otopark

Otopark seferberliği başlattıklarını belirten Karadağ,

“Şehrimizin yoğun trafik problemlerinden, sıkışmış sokaklarından, nefes alamayan mahallelerinden, ‘her gün en az yarım saat park yeri arıyorum’ derdine son veriyoruz. Bütün proje ve fizibiliteleri tamamlanmış, yeşil alanları artırarak ve daha iyi planlayarak vatandaşlarımız ücretsiz olacak bölge otoparkları projemizi açıklıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

“Şehir merkezinde yaşamak daha kolay”

2500 araçlık otoparkla halkın karşısında olduklarını belirten Karadağ, otopark projesini tek tek açıkladı.

Karadağ'ın  toplamda 2 bin 500 araçlık olan projesinde, 600 araçlık bölge otoparkı, 150 araçlık Şehit Pilot Üst Teğmen Okan Divrik Yeraltı otoparkı, 350 araçlık Göktaşlı  Bölge Otoparkı, düzenlemeyle birlikte kapasitesi yükseltilecek 1400 araçlık Alaybey Has Bahçe projesi yer alıyor. 

Karadağ bu projeyle merkez mahallelerde yaşamak ve şehir merkezine girip-çıkmanın daha kolay olacağını söyledi. 

“Gerçek belediyecilikle hizmet”

Belediyeciliğin temel görevlerinden biri, barınma ihtiyacına dahil olan otopark sorununu çözmek olduğunu vurgulayan Karadağ,

“Bu sebeple planladığımız bölge otoparklarımızda hemşerilerimize o bölgeye ait ikametğah veya iş yeri  belgeleriyle  ücretsiz abonelik alabilecek. Biz ücretli otopark ticarethaneleriyle değil vatandaşımıza gerçek belediyecilik ile hizmet edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Derya Öztürk