İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ eğitimle ilgili projesinden bahsetti.

Ahmet Karadağ, İlk sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin eğitimlerine destek vereceğini açıkladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin olmasını vurgulayan ve yeni projesinden bahseden Karadağ,

“Okul dışında kalan zamanlarda bugün evladını etüt merkezine yollamak isteyen bir ailenin cebinden ciddi bir para çıkması lazım. Aynı zamanda köylerden çocukların merkezdeki dershanelere gelmesi de büyük zorluk oluyor. Bende eğitimine köy okulunda başlamış bir kardeşiniz olarak bu zorlukları çok iyi biliyorum. Öncelikli hedefimiz belirlediğimiz nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerimiz ve büyükşehir yasasından önce belde olan mahallelerimizde örgün olarak eğitim verecek merkezlerimizin sayısını hızla artırmak olacak. Her öğrenci destekleyici eğitimden faydalanabilsin ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanabilsin istiyorum. Kuracağımız Online Eğitim çocuklarımızın evlerinden de ders içeriklerine erişmelerini sağlayacak.” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 06 At 13.01.54

Karadağ ayrıca dijital dershaneleri kurarak eğitime destek olacaklarını da söyledi.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına beslenme desteği verecek

Konuşmasının devamında örgün ve online olarak eğitim programını hayata geçireceklerini söyleyen Ahmet Karadağ, bu hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacağını dile getirdi. Karadağ, aynı zamanda dar gelirli ailelerin eğitim gören çocukları için de beslenme desteği vereceğini de söyledi.

Whatsapp Image 2024 03 06 At 13.01.55

500 TL destek

Karadağ, Şehzadeler'in Şehitler, Yarhasanlar, Kuşlubahçe, Nurlupınar, Alaybey ve eski belde merkezlerinde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hizmet verecek eğitim merkezlerini açacağının müjdesini verirken, temel derslerde soru, sınav ve eğitim videolarının yer alacağı Online Derhane 1. Sınıftan ve 12. Sınıfa kadar ücretsiz olarak hizmet vereceğini de duyurdu.

Whatsapp Image 2024 03 06 At 13.01.55 (1)

Yunusemreliler Ata’ya saygı yürüyüşünde buluştu Yunusemreliler Ata’ya saygı yürüyüşünde buluştu

Karadağ son olarak, gelir seviyesi düşük ailelere aylık 500 tl’ye kadar beslenme desteğinin ve online eğitim içeriklerine erişebilmeleri için tablet yardımında bulunacağını söyledi.

Kaynak: RESULENUR KANTAR