Baybatur’un avukatı olan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş, 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, “Sözde avukat olan bu şahıs, sözde adalet, hukuk kavramları üzerine eğitim almış, diploma almış bu şahıs, nasıl iftira atılır örneği sergilemiş, seviyesinin ne olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, ise, “Siyaseten birçok şeyi aştık. Vesayete yaslanmayı marifet kabul eden ve böyle bir konforlu alandan siyaset üreten bu anlayış bu kişiler konfor alanlarının bozulduğunun fakındalar. Bence panikleri bu iftira ve sebeple temelsiz mesnetsiz ifadelerle bunu örtmeye çalışıyorlar ama Manisalı kardeşlerimizin engin anlayışları ve aklı selimleri bunu aşacak durumdadır. 2023 seçimleri öncesi bu tür saldırılarda bulunuyorlar. Bunları kınıyoruz” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, avukatı aracılığıyla kendisi hakkında haksız iftiralarda bulunan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak hakkında 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açacak. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Manisa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş ve partililer katıldı.

MİLLETVEKİLİMİZ HUKUK DİLİYLE AMA EN AĞIR ŞEKİLDE CEVAP VERECEKTİR

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, “CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur hakkında, nefret diliyle, mesnetsiz ve tamamen yalan ve iftira üzerine kurulu bir açıklama yapmıştır. Sözde avukat olan bu şahıs, sözde adalet, hukuk kavramları üzerine eğitim almış, diploma almış bu şahıs, nasıl iftira atılır örneği sergilemiş, seviyesinin ne olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Bu seviye ne midir? Hiçbir belge ve bilgi olmaksızın, herhangi bir kişi hakkında bu iftirayı dillendirmek, bir hukuk mensubu için düşülebilecek en dip seviyedir. Yalçın Arcak isimli şahıs, an itibarıyla iddia ettiği her sözün, öne sürdüğü her iddianın, attığı her iftiranın belgesini ortaya koyabilecek yüreğe, dürüstlüğe sahipse buyursun. Eğer iddialarını ispatlayamazsa alçaktır!  Hayatı boyunca Manisa'ya hizmet için koşturan, ülkesi ve milleti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, şehrimize gelen hizmetlerde doğrudan veya dolaylı sayısız katkısı olan milletvekilimiz; bu alçakça saldırıya, iftira ve hiçbir dayanağı olmayan nefret diline gerekli cevabı hukuk önünde, hukuk diliyle ama en ağır şekilde cevap verecektir. CHP'nin yalan siyasetini artık bir kenara bırakıp, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak fikir ve düşüncelerin peşinde olmasını temenni ediyor ve bu zehirli dili halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

ADAM GİBİ SİYASET YAPMAYI ÖĞRENECEKLER

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, “Öncelikle Manisa halkımızdan özür diliyoruz. Bu şekilde karşılarına çıkmak istemezdik. Ancak bu ilkel siyasete cevap vermek durumundaydık. Bu cevap hakkımızı kullanıyoruz.  Aslında bu iddiaların mahiyeti ortada. AK Parti olarak biz Manisa’mızın, Manisalı hemşerilerimizin gerçek gündemine odaklamış durumdayız. 6 milletvekilimiz, 9 belediye başkanımız bütün bileşenlerimizle Manisa’nın sorunlarını çözme kararlılığımız var. Fakat zaman zaman böyle şeylerle de karşılaşabiliyoruz. Biliyorsunuz sözünü yükseltemeyenler seslerini yükseltmeye çalışırlar. Bunlara meydan vermemek lazım. Bu anlamda cümle kurmakta zorlanıyorum. Bu iklim polemiğini istemiyoruz. Meselenin aslını konuşmamak başka şeylerim dile getirerek meselenin etrafında dolanmak bir siyaset aciziyettir. Siyaseten birçok şeyi aştık. Vesayete yaslanmayı marifet kabul eden ve böyle bir konforlu alandan siyaset üreten bu anlayış bu kişiler konfor alanlarının bozulduğunun fakındalar. Bence panikleri bu iftira ve sebeple temelsiz mesnetsiz ifadelerle bunu örtmeye çalışıyorlar ama Manisalı kardeşlerimizin engin anlayışları ve aklı selimleri bunu aşacak durumdadır. 2023 seçimleri öncesi bu tür saldırılarda bulunuyorlar. Bunları kınıyoruz. Adam gibi siyaset yapmayı öğrenecekler. 2023 Haziran seçimlerinde bütün bu çarpık anlayışları tasfiye edeceğiz. ” dedi.  Murat Baybatur’un avukatı olan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş, 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. CÜNEYT HASÇELİK/LEYLA DOĞAN

Editör: TE Bilisim