Yunusemre Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli, eski Başkan Mehmet Çerçi’nin gündem olan makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Mersinli, “Belediye başkan adayı olup seçilseydim ben de o mobilyaları kullanmazdı.” İfadelerine yer verdi.

“Şatafat merakından öte bunun bir eseri olduğunu düşünüyorum”

Toplantıda söz alan Yunusemre Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen makam odasıyla ilgili” Oda şatafatından öte birazcık fıtratının eseri.”  Dedi. Mersinli konuşmasında, 

“Halkın teveccühü ile belediye başkanı oldunuz. İnşallah başarılı olacaksınız. Bunu ilk meclis toplantımızda da söylemiştik. Burada yapılan hizmetlerin başarıya ulaşması bu kentte yaşayan bir birey olarak işlerin güzel ya da olumsuz gitmesi bizi de etkiliyor. Bir dönem önce kurucu belediye başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ydi. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Güzel hizmetler de yaptı, insanların takdirini kazandığı işler oldu. Belki fıtratı gereği yanlış anlaşılmaları da olmuştur. Kendisi bir savunma açıkladı. Oda şatafatından öte birazcık fıtratının eseri. Aday olup seçilseydim belki ben de odanın mobilyalarını kullanmak istemeyebilirdim. Ben şatafat merakından öte belli bir yaşa gelmiş, biraz da odayı kendine ait hissetmiş. Seçimle gelen seçimle gider. Mehmet Abi belki bunu görmezden gelip tekrar seçilerek odada hizmet vereceğini düşünmüş. Kendine ait evinde, işyerinde olabilir ama Mehmet Çerçi’nin şatafat merakından öte bunun bir eseri olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da bir uzlaşıyla İnşallah Türkiye gündeminden düşeriz. Mehmet Çerçi de birçok insanın hayatına dokundu. Siyaseten kol kola girdiğimiz zamanlar oldu. Bu şehrin birikimli, hizmet etmiş insanlarını toplum karşısında rencide etmek, savunma mekanizmasını elinden almak bazen doğru olmuyor. Bir yerde artık normalleşmek lazım. Bu da bir başkan olarak size aittir diye düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

Demirci İlköğretmen Okulu'nun açılış yıl dönümü kutlandı Demirci İlköğretmen Okulu'nun açılış yıl dönümü kutlandı

“Hukuki de olsa usul esastan önce gelir”

31 Mart yerel seçimler gecesi kesilen faturalarla ilgili de düşüncelerini dile getiren Mersinli,

“Fatura konusuna da doğrudur yanlıştır demiyorum ama bir kere işler doğru gitse gece fatura kesilmez. Bu iş oturulur, konuşulur; 2-3 hafta öncesinden faturalar kesilir. Nakdi ödemeler yapılır. Burada da Çerçi Başkan sorumluluğu alıp savunma mekanizması geliştirdi belki ama ondan öte buradaki sistemin sıkıntılı işlediğini gösterir. Keşke böyle olmamış olsaydı. Gece fatura doğru da, hukuki de olsa usul esastan önce gelir. Usule uygun değil. Belirli şeyleri kamuoyuyla paylaştınız. Bunlarla ilgili sıkıntılı bir süreç varsa kesinlikle sıkıntının arkasında olmayız. Hukuka havale etmek kesinlikle en hayırlısı olur.” Şeklinde konuştu.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK