Devletler vatandaşlarının hak ve hukukları konusunda çok dikkatli ve adaletli olmalıdırlar. Hem dinimizden kaynaklanan islam ahlakımız, hem de haksızlıklara baş kaldıran Türk kültürü devamlı olarak bize bu konunun önemini hatırlatır.

Manisa Saruhanlı Devlet avlağı içerisine dahil olan ve Manisalı avcılar için çok önemli bir avlak olan Karadağ mevkii, özel avlak yapılmaya çalışılıyor. Yani özellikle Manisa bölgesinde ikamet eden yasal ve ruhsatlı avcılara bu alan yasaklanmaya çalışılıyor. Elbette ki burada büyük bir adaletsizlik söz konusu. Yasal avcılardan, yasal olabilmeleri için bunca vergi, harç vs alınırken, onların kendi doğalarından yararlanma özgürlüklerinin ellerinden alınıp, mevzu bahis olan alanın paralı avcılığa açılacak olması büyük haksızlık.

Konunun dillendirilmeye başladığı ilk zamanlardan beri kamuoyu oluşturmaya ve insanları bilinçlendirerek, bu karardan dönülmesine vesile olmaya çalışan Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği Başkanı Murşit Kızıltuğ, diğer avcı derneklerinin de desteği ile konuyu hukuka götürme kararı aldılar. Bu kararı aldılar çünkü uzun zamandır ne dedilerse DKMP 4. Bölge yetkililerine dinletemediler. Yani devletini canından daha çok seven bunca insan, devletinin bir kurumuna dertlerini anlatamayarak mahkemeye gitmeye mecbur bırakıldı. Yakından tanıdığım bu insanlar için bu bile büyük bir üzüntü sebebi. Şimdi adalet bunun neresinde?

Evet DKMP yani Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü bu konudaki itirazları bir türlü görmek istemedi. Parasını vererek ruhsatını alan bunca avcıya nasıl büyük bir haksızlık yapıldığını anlamak istemediler. Umuyorum ki yargıtaya giden bu davada hukuk adaletli bir karar vererek, Karadağ Mevkiini gerçek sahipleri olan Manisalı avcılara bırakacaktır.