Şehzedelder Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Valisi Enver Ünlü’yü makamında ziyaret ederek Engelsiz Yaşam merkezi ve Korumalı İş Yerimiz açılışına davet etti.

G F P2R Rx X A A A Nff

Başkan Çelik sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada:

“Manisa Valimiz Sayın Enver Ünlü’yü  makamında ziyaret ederek, Pazartesi günü açılışını gerçekleştireceğimizi, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ projemizin açılış davetiyesini takdim ettik.”  ifadelerinde bulundu.

Pazartesi açılacak

Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ 5 Şubat Pazartesi günü açılışı yapılacak. Şehzadeler Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal entegrasyonlarını güçlendirmek amacıyla Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde hayata geçirilen proje ile 7,5 dönümlük bir alanda hayat bulan proje kapsamında 21 yaş üzeri engelli bireyler hem rehabilitasyonlarına burada devam edebilecek hem de meslek öğrenerek iş sahibi olacak. Projede eğitim alanında ortalama 30 m² büyüklüğünde 4 adet derslik, yaklaşık 50 m² büyüklüğünde 2 adet atölye, 66 m² 1 adet spor odası, 65 m² mutfak ve yemekhane, 40 m² öğretmenler odası, 23 m² müdür odası, İdareye ve öğrencilere ait tuvaletler, depo ve giriş-dolaşım holleri yer alıyor. Binamızın korumalı işyeri alanında ise ortalama 35 m2 büyüklüğünde 2 adet atölye, 2 adet soyunma odası ve Öğrencilere ait tuvaletler yer alıyor
 

Kaynak: Derya Öztürk