Ramazan Bayramı'ndan önce belki de en yoğun olan meslek türlerinden biri olan kuaförlerde bir haftadır yoğunluk başladı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayramdan önce yoğun iş temposuna sahip olan kuaförlerde şimdiden yoğunluk başladı. Bayram da memleketlerini ziyaret edecek olanlar ve bayram temposu yoğun geçecek olan kadınlar, güzellik ve bakımları için kuaförlerde sıraya girmeye başladılar.

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (1)

Bir yandan bayram alışverişi bir yandan da bayram hazırlığı derken, görünümlerine de özen göstermeye çalışıyorlar. Birçok kadın kuaförlerde ki aşırı yoğunluktan dolayı randevu almak için sıraya geçti. 

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (7)

Bayram öncesi saç kesimi, boyama, şekillendirme gibi hizmetler için kuaförlere talep artarken, kuaförlerde bu yoğun tempoya ayak uydurmaya çalışıyorlar. 

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (8)

Nisan ayında en fazla hangi otomobiller satıldı? Nisan ayında en fazla hangi otomobiller satıldı?

Ramazan Bayramı yaklaşırken  kuaför salonunda çalışanlar bu artan talepleri karşılamak ve hiçbir müşterisini mağdur etmemek için normal çalışma tempolarından daha yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. 

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (4)

"Gece 12.00'ye kadar çalışıyoruz"

Kuaförlerin bayram yoğunluğunu araştırırken dükkanını ziyaret ettiğimiz Berrin Sevengil'e bayramdaki yoğunluğu sorduk;

"Normal de rutin çalışıyoruz. Tabi ki bayram dolayısıyla müşterimiz yoğun. Bayram zamanları normal çalışma saatlerinin aksine saat gece 12.00'ye kadar çalışıyoruz. Normal saatimizde dükkanlarımızı açıyoruz, çalışan kadınlar için ise bayram zamanları gece 12.00'ye kadar kuaförlerimizi açık tutuyoruz, onlara hizmet veriyoruz. Gündüz normal insanlara, gece ise çalışan insanlarımıza hizmet veriyoruz" dedi

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (5)

"Arefe günü bile çok yoğunuz"

Bayram yoğunluğunun kaç gün sürdüğünü sorduğumuz zaman Manisa'daki Selis Kuaförün Sahibi Berrin Sevengil;

"Bayram yoğunluğumuz 1 hafta sürüyor. Arefe günü bile çok fazla yoğun oluyoruz. Arefe günü de aynı şekilde gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Gelen hiçbir müşteriyi geri çevirmiyoruz. Oruç tutmayan müşterilerimiz için çay, kahve gibi ikramlarımız olduğu için gelen müşterilerimizde sıkılmıyorlar."dedi.

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (6)

Berrin Hanım ile konuştuğumuz zaman orada bulunan bir müşteri;

"Burası hiç kuaföre geliyormuş gibi değil de bir ablamızın yanına ziyarete geliyormuş gibi hissettiriyor. Zaten çoğu müşterisi onun daimi müşterisi. Buraya ben işlem yaptırmaya değil de bazen geçerken sohet etmek için bile uğruyorum. Bazen bir sıkıntım oluyor derdim oluyor Berrin Abla her zaman beni dinliyor. Burası tam bir mahalle kuaförü" ifadelerini kullandı

Bayramdaki En Yoğun Meslek! Kuaförler (2)

Muhabir: ÖZGE AY