BÜYÜKŞEHİR
Ferdi ZEYREK: İsmini büyükşehir belediyesi için ilk yazanlardanım. Hatta iki tane yardımcı yapabileceği ismi bile belirtmiştim.
Kişiliği, mesleği, kariyeri, Manisalılığı, tüm kesimlerden gördüğü hüsnü kabul, Manisalıların Cengiz Ergün den doğan sıkıntıları ve mental yorgunluğu, temiz ve yüksek bir performansla yürüttüğü seçim kampanyası ile seçimi kazandı. Zafer sarhoşu olmaz, her adımını ölçerek biçerek atarsa, kendisine hem idari hem teknik iyi bir ekipler kurarsa (ki bunları yapacağına inanıyorum)  başarılı bir başkanlık süreci geçirecek. Manisalıların ondan beklentisi yüksek.  KAZANDI

Cengiz Ergün: Onun için maç zaten bitmişti. Uzatmaları oynuyordu. Özellikle şahsi hataları, davranışları onun aslında bir siyaset insanı değil, bir ticaret insanı olduğunu gösterdi. Gidip Fenerbahçe de başkanlık yapabilir ama Saruhanlıya bile belediye başkanı olamaz. Kesinlikle siyaset yapmaması gereken biri. Manisalılar belediye başkanlarını görmek, elini sıkmak, kucaklamak, derdini anlatmak, kendisini dinletmek, caddede sokakta görmek ister. Maalesef bu profil bu kalıba uymadı. 15 sene başkanlık bile ona piyangodan büyük ikramiye gibi bir şeydi. KAYBETTİ

Gürhan ÖZCAN:  Başarılı bir tıp insanı. Manisalılar onu doktor olarak tanıyor. Seçim zamanına kadar ismi siyaset meydanlarında çok fazla duyulmadı. Partisinin durmadan güç kaybetmesine rağmen yılmadan hırsla azimle bir seçim süreci geçirdi. Bir başka parti de olsa belki daha iyi oy oranına sahip olabilirdi. Eğer siyasete devam ederse bir gün KAZANABİLİR.

Selçuk ÖZDAĞ:  Manisa onu o Manisalıları iyi bilir, tanır. Manisa milletvekilliği döneminde birçok vatandaşla ilgilendi. Birçok problemi çözdü. Kişilik olarak halk insanı ve dokusu Manisa ya uyar. Dostu, arkadaşı, seveni çok ama tüm bunlar da Ferdi ZEYREK'le baş etmesine yetmedi.  Halk milletvekilliğine devam etmesi yönünde kararını bildirdi. KAZANAMADI ama KAYBETMEDİ de.

ŞEHZADELER

Gülşah DURBAY: Tebrik etmek gerekiyor. Tüm adayların erkek olduğu bir seçim yarışının tek bayan adayı idi. Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı unvanını aldı. Seçim öncesi pek şans tanınmıyordu. Özellikle karşısında iki tane kuvvetli aday vardı. Ama ısrarla, heyecanla, yorulmadan her sokakta, her mahallede çalışmalarına devam ederek sonuca ulaştı. Kendi genç ama aileden gelen bir siyasetçi. Şehzadelere kadın eli değecek. Temizliğine, parkına bahçesine, projelerine kadın eli değecek. Seçim öncesi performansını başkanlık dönemine de yansıtırsa başarılı bir dönem geçireceğine inanıyorum. KAZANDI

Yavuz KURT: Daha önce de yazdım başarılı bir bürokrat ve yönetici. Başarılı bir belediye başkanı da olurdu. Ama özellikle AK Parti içindeki çekişmeler alabileceği oy oranını çok düşürdü. 2009'da Manisa belediyesini MHP'ye aynı çekişmelerle kaybettirenler 2024 de bu sefer şehzadeleri CHP'ye kaptırdılar.
AK Partiye en çok gene AK Partililer zarar veriyor. Seçimi KAZANAMADI ama birçok insanın kalbini ve takdirini KAZANDI. Manisa'ya bir Yavuz Kurt damgası vurdu. Önü açık başarı bir gelecek onu bekliyor.

Ahmet KARADAĞ : Kulaklarda kalan, ağızlarda tekrarlanan sloganlarla aylarca çalışarak ismini herkese duyurdu. Beklenenden daha düşük oy aldı. Fakat özellikle seçim çalışmalarına görsel anlamda renk getirdi. 7'den 70'e herkes onun sloganlarını ve adını tekrarlıyor. Bu çalışmalarla başka bir partide daha başarılı sonuçlara ulaşabileceğini düşünüyor ve KAZANABİLİR diyorum.

YUNUSEMRE  
SEMİH BALABAN:
Kendisi ile ilgili yazdığım köşe yazısında “cömert ve eli açık” diye tanımlamıştım. Balaban’ ın sözlükteki karşılığı bu. Gönlü de eli de açık. Eğitimci, sporcu, idareci, siyasetçi, dost, arkadaş, mütevazi, iyi insan. CHP nin her kademesinde görev yapmış bir parti hizmetkârı. Verilen tüm görevleri başarılı bir şekilde yapacak yapıda. Başarılı bir seçim çalışması sonucu başarıya ulaştı. Yunusemre ilçemize ve özellikle Yuntdağı bölgesine iyi hizmetler yapacağına inanıyorum. KAZANDI.

MEHMET ÇERÇİ:
AK Partide İl başkanlığı, milletvekilliği ve son olarak belediye başkanlığı görevleri yaptı. Aslında belediye başkanlığı döneminde başarılı çalışmalarda yaptı. Fakat yaptığı görevleri hep birbirine karıştırdı. Belediye başkanlığı yaparken bazen teşkilat başkanlığı da bazen milletvekilliği gibi pozisyonlar almaya çalıştı. Teşkilat içindeki başarı, çalışkan partililerle hiç anlaşamadı. Bundan dolayı birçok partiliyi küstürdü. Seçim çalışmalarında yapması gereken çalışmaları yapmasına rağmen halk nezdinde kabul görmedi. O Manisa’ya ısındı ama Manisa ona bir türlü ısınamadı. KAYBETTİ

TUFAN AKAN:
Genç dinamik, başarılı, donanımlı, hırslı, çalışkan bir aday profili oldu. Seçim sürecinde iyi bir kampanya yürüttü. Başarılı bir ekip oluşturdu. Eğer kazansaydı başarılı bir belediye başkanı olurdu.
Seçimler öncesi projelerini dinleme imkânım olmuştu. Yunusemre’ye kazandıracağı çok şeyler olacağını gözlemlemiştim. 5 yıllık belediye meclis üyeliği tecrübesi ile eğer siyasete devam ederse önü ve yolu açık. KAYBETTİ gibi ama ileriki zamanlar için KAZANDI.