Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi Ziraat Caddesi üzerinde seyir halindeyken 6 yavrusu bulunan kediye çarpan otobüs şoförü caniliği ile pes dedirtti. Saat 18.30 sıralarında 45 AB 736 plakalı otobüs şoförü, seyir halindeyken yoldan karşıya geçmek isteyen kediyi fark etti. Aracını, fark ettiği halde kedinin üzerine süren vicdansız otobüs şoförü anne kediyi ezerek canından etti. Olay sonrası kedinin ezildiği noktaya koşan vatandaşlar, anne kediyi veterinere götürdü. Ne yazık ki anne kedi hayatını kaybetti. Kedinin öldüğünü duyan mahalle sakinleri büyük üzüntü yaşarken, otobüs şoförünün tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istiyor.

“YAPANLAR CEZASINI ÇEKSİN”
Mahalle sakinlerinden Fulya Sırtlar da, “Otobüs şoförü kediyi ezdi. Ezdiği halde aracını bir kenara çekip hayvan yaralı mı öldü mü diye dönüp bakmadı bile. Öylece yoluna devam etti.  6 tane küçük yavrusu kaldı. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bizden başka sığınacak yeri yoktu bu anne ve yavrularının. Biz apartmanda bakıyorduk anne yavrularına. Apartmanımızın alt katında lavabonun içine doğum yapmış. Biz sonradan gördük ve onlar için kulübe yaptık üşümesinler diye. Onlara burada bakıyorduk. Ama anneyi kaybettik. Çok üzgünüz. Ölen anne kedimizi biz büyütmüştük. Apartmanımızın arka bahçesi vardı orada kedileri besliyorduk. Çarşamba günü anne kedinin kardeşine araç çarptı o hayatını kaybetti. Perşembe günü de bu kedimize otobüs çarptı. Biz bu olayın ört bas edilmesini istemiyoruz. Böyle insanlar araç kullanmasınlar. Yapanlar bu duruma göz yumanlar cezasını çeksin istiyoruz” diye konuştu.
“HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI İÇİN DE UĞRAŞACAĞIZ”
Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı (HAKDEM) Reyhan Erbirliler, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.  Erbirliler, yaptığı açıklamada, “Kediciğin yavrularını annesiz bırakan bir sürücü. Üstelik daha dikkatli olmaları gereken belediye otobüs sürücülerinden biri. Dikkatli olması bir yana yavaş gitmesine rağmen göre göre ezmiş gitmiş. Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi  çıkışında 22 numaralı otobüs sürücüsü bir anne kedinin ölümüne sebep oldu. Plakası, saati belli şikayetimizi yapacağız, hak ettiği cezayı alması için de uğraşacağız. Onlar da can, onların da arkalarında bekleyenleri  var. Annelik,  yavru olmak sadece insana mahsus değil. Yavrusu olan tüm canlıların yüreği anne yüreğidir. Kendi dünyaları içinde onlar da annedir” dedi. LEYLA DOĞAN
 
 
Editör: TE Bilisim